Kernbudgetten uitgebreid met ‘opfleur-subsidie’

Geplaatst: 12-8-2021

Het kernbudget dat elke stads- en dorpstafel in Moerdijk krijgt wordt voortaan uitgebreid met een bedrag om het eigen centrum ‘op te fleuren’.

Sinds 2009 verdeelt de gemeente Moerdijk met de regeling ‘Opfleuren kernen’ elk jaar zo’n € 11.000 over de elf dorpen en stadjes. Die kunnen met deze subsidie bakken en hanging baskets met planten en bloemen aanschaffen om de eigen omgeving te verfraaien. Dat geld gaat nu dus voortaan direct naar het kernbudget en de regeling vervalt daarmee.

“Nog beter zelf bepalen”

“We weten dat deze subsidie erg gewaardeerd én goed besteed wordt”, legt wethouder Jack van Dorst uit. “Doordat we dat geld nu toevoegen aan de kernbudgetten kunnen inwoners nog beter zelf bepalen hoe en wanneer ze het besteden om het eigen centrum mooier te maken. Dat bedrag blijft gewoon hetzelfde.” 

Het kernbudget is het bedrag van € 5.000 dat elke stads- en dorpstafel elk jaar krijgt om zelf lokale initiatieven mee te bekostigen. Dat bedrag staat los van subsidies voor bijvoorbeeld Dodenherdenking en de Sinterklaas- en Koningsdagviering.