Weekendafsluiting Haringvlietbrug (A29) voor werkzaamheden ter voorbereiding op snelheidsverlaging vanaf maandag 23 augustus

Geplaatst: 13-8-2021

Vanaf vrijdag 20 augustus 21.00 uur tot maandagochtend 23 augustus 05.00 uur zijn er werkzaamheden aan de Haringvlietbrug (A29). Ter voorbereiding op de invoering van een snelheidsverlaging naar 50 km/uur plaatst Rijkswaterstaat diverse verkeersmaatregelen op de weg, zoals bebording en barriers. Om dit veilig te kunnen doen is de brug tijdens deze werkzaamheden afgesloten. Richting Breda is de brug tijdens deze weekendafsluiting gedeeltelijk open vanaf zaterdagochtend 08.00 uur tot zaterdagavond 20.00 uur. De parallelbaan blijft open voor (brom)fietsers en landbouwverkeer en hulpdiensten. Gedurende de afsluiting raden we weggebruikers aan de omleidingsroutes te volgen.

Nieuwe maximumsnelheid

Maandagochtend 23 augustus vanaf 05:00 uur geldt op de Haringvlietbrug een nieuwe maximumsnelheid van 50 km/uur. Daarnaast zijn de rijstroken in beide richtingen versmald. Voor de veiligheid van de brug zijn snel maatregelen nodig. De lagere snelheid en versmalde rijstroken zijn  bedoeld om de brug tot aan vervanging van de klep in 2023 veilig te kunnen blijven gebruiken.

De versmalde rijstroken zorgen voor een ander wegbeeld. We vragen weggebruikers om hun rijstijl hierop aan te passen. Hoewel in beide richtingen twee rijstroken open blijven zullen door de lagere snelheid en smallere rijstroken toch files gaan ontstaan. Vooral tijdens de spitsen.

Advies aan weggebruikers is om goed voorbereid op reis te gaan. Check voor vertrek de actuele reisinformatie, reis zoveel mogelijk buiten de spitsen, werk waar mogelijk thuis of kies een alternatief. Indien u toch over de Haringvlietbrug reist, houdt u voor uw veiligheid en die van anderen aan de maximumsnelheid. Er wordt gehandhaafd.

Afsluitingen voorbereidingsweekend

Richting Rotterdam:

Afsluiting A29 van vrijdag 20 augustus 21.00 uur tot maandag 23 augustus 05.00 uur  tussen het Hellegatsplein tot en met afrit/toerit Numansdorp.

Richting Breda:

  • Afsluiting A29 vanaf vrijdag 20 augustus 21.00 uur tot zaterdag 21 augustus 08.00 uur tussen het Hellegatsplein tot en met afrit/toerit Numansdorp.
  • Afsluiting A29 vanaf zaterdag 21 augustus 20.00 uur tot maandag 23 augustus 05.00 uur tussen Hellegatsplein tot en met afrit/toerit Numansdorp.
  • Op het knooppunt Hellegatsplein is de verbindingsweg vanaf de N59 vanuit Zeeland richting Rotterdam dicht tijdens de twee afsluitingen richting Rotterdam.

Omleidingsroutes weekendafsluiting

In omgekeerde richting Rotterdam-Zierikzee is dit de N57, A15. 

Ten behoeve van de omleidingsroute A29, afslag Oud Beijerland, N217, A16 is de Kiltunnel in beide richtingen tijdens het hele weekend tolvrij gemaakt.

Er worden tekstwagens en routepanelen ingezet.

Hulpdiensten

De hulpdiensten kunnen de werkzaamheden met gepaste snelheid passeren. 

Meer informatie

Meer informatie en het laatste nieuws over de maatregelen, de hinder voor (vaar)weggebruikers en veel gestelde vragen vindt u in ons online dossier ‘Maatregelen Haringvlietbrug’: www.rijkswaterstaat.nl/maatregelenharingvlietbrug

Downloads

Omleidingsroute