Aangepaste dienstregeling busvervoer Brabant vanaf 9 januari 2022

Geplaatst: 21-12-2021

In West- en Oost-Brabant rijdt Arriva vanaf 9 januari 2022 een aangepaste dienstregeling. Door corona is het aantal reizigers teruggelopen. Op enkele lijnen en/of in bepaalde perioden hebben wij de dienstregeling dan ook versoberd. Zo worden een aantal trajecten ingekort en een enkele keer wordt tijdens rustige momenten het aantal ritten verminderd of vervalt een lijn. Voor de meeste reizigers verandert er niets of is er een goed alternatief. De aanpassingen die wel zijn doorgevoerd zijn zo ingestoken dat in de toekomst makkelijk kan worden opgeschaald als reizigersaantallen weer toenemen. Voor enkele lijnen worden nieuwe alternatieven aangeboden.

Regio Breda

Op lijn 117 Breda – Fijnaart v.v. wordt op werkdagen in de daluren de frequentie naar 1x i.p.v. 2x per uur verlaagd.

Regio Bergen op Zoom

Lijn 112 gaat in Bergen op Zoom op werkdagen tussen het Station, Bravis Ziekenhuis en Gageldonk v.v. 2x i.p.v. 1x per uur rijden, zodat binnen Bergen op Zoom het Bravis Ziekenhuis elk half uur bereikbaar blijft. Keren is bij de halte Van Houtenstraat niet mogelijk, dus keren de korte slagen van lijn 112  via de Laagsehoeflaan, Heijningen en Holleweg. De voormalige halten van lijn 22 Heijningen en Holleweg worden 1x per uur met de korte slagen weer in gebruik genomen.

Lijn 310 Bergen op Zoom – Dinteloord – Rotterdam v.v. rijdt dagelijks de gehele dag weer door naar/van Rotterdam. De rijtijden zijn verruimd als gevolg van de beperkingen op de Haringvlietbrug. Lijn 309 vervalt met ingang van 9 januari. Op werkdagen in de daluren wordt de frequentie tussen Dinteloord en Rotterdam verlaagd naar 1x i.p.v. 2x per uur. Op werkdagen tijdens de vakantieperioden in de daluren wordt de frequentie tussen Dinteloord en Bergen op Zoom verhoogd naar 2x i.p.v. 1x per uur. .

Buurtbussen

Lijn 210 Klundert – Oudenbosch rijdt niet meer naar Oudenbosch, Bosschendijk maar start en eindigt op Oudenbosch station. Dit geldt ook voor lijn 610.

Lijn 218 Zevenbergschen Hoek – Zevenbergen de aansluitingen op lijn 117 bij de halte Drie Hoefijzers zijn verbeterd.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op bravo.info