Volg de werkzaamheden voor Windpark Klaverspoor

Geplaatst: 16-2-2021

Langs de A16 bij knooppunt Klaverpolder bouwt Vattenfall Windpark Klaverspoor. In 2022 moeten de zes windmolens van Windpark Klaverspoor de eerste stroom leveren

Voorbereidende werkzaamheden

Op dit moment lopen de voorbereidende werkzaamheden. Zo maakt de aannemer de bodem klaar voor de aanleg van de funderingen. In de zomer wordt gestart met heien van de eerste palen. Later dit jaar worden de windmolenonderdelen zoals de mast en de bladen, die soms wel 70 meter lang kunnen zijn, aangevoerd en worden de windmolens opgebouwd. Om de werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren, kan het zijn dat we tijdelijk wat wegen moeten afsluiten. 

Kortom, bij de bouw van een windpark komt heel wat kijken – daar zullen omwonenden wat van gaan merken. Vattenfall wil u daar tijdig en zorgvuldig over informeren; via de krant en via een digitale nieuwsbrief.

Op de hoogte blijven?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief via www.windparkklaverspoor.nl. Zo blijft u regelmatig op de hoogte van de werkzaamheden. Heeft u vragen over de bouw van Windpark Klaverspoor? Stel uw vraag via de website. Sitemanager Willem Barendse beantwoordt uw vragen graag. 

Voordelen voor inwoners

Bij de vergunningverlening van het windpark is afgesproken dat een kwart van het rendement uit de windmolens geïnvesteerd wordt in lokale energieprojecten. De eerste energieprojecten gaan over het verduurzamen van woningen en over collectieve zonne-energieprojecten. Op die manier versnellen de windmolens de lokale energietransitie langs de A16, de overgang van fossiele energie naar schone energie. In de gemeente Moerdijk werkt de gemeente hiervoor samen met de Stichting Energietransitie Moerdijk (STEM).