EK kijken op het terras?

Geplaatst: 24-6-2021

Verschillende horecaondernemers stellen ons de vraag of een voetbalwedstrijd op een tv of groot scherm op hun (tijdelijke) terras mag worden uitgezonden. Als gemeente volgen wij uiteraard de landelijke coronaregels. Daar waar die regels om verduidelijking vragen, volgen we de regionale (veiligheidsregio)- lijn. 

Concreet betekent dit het volgende:

  • De inzet van grote tv-schermen om vanaf diverse terrassen en/of pleinen naar EK-wedstrijden te kijken, is nog niet toegestaan. Juist de extra grote schermen nodigen voorbijgangers uit om te blijven staan. Dan is de afstandsmaatregel van 1,5 meter niet handhaafbaar. Mocht dit toch de wens zijn, dan moet een evenementenvergunning worden aangevraagd. Dat kan via een mail naar apv.evenementen@moerdijk.nl. De aanvraag moet door de hulpdiensten en GGD in regionaal verband worden getoetst. Dat is voor het komende weekend (26-27 juni) en week te kort dag. Tip: wilt u als horecaondernemer een groot scherm plaatsen tijdens bijvoorbeeld de EK-finale, dien dan nu al een evenementenvergunningaanvraag in.
  • Tot en met 30 juni zijn nog geen evenementen zonder toegangsbewijs toegestaan en voor na die datum is er regionaal nog geen standpunt ingenomen.
  • Wedstrijden kijken via reguliere schermen/tv’s van de horecagelegenheid is als vermaak toegestaan. De horecaondernemer is er zelf verantwoordelijk voor dat er geen mensen buiten de eigen bezoekers gaan meekijken.
  • Voor het kijken op een normaal scherm op het eigen terras maken we geen onderscheid tussen het vergunde terras en het tijdelijke terras. Blijf wel aandacht houden voor de omgeving en zorg dat er geen (geluids)overlast ontstaat.