In ’t zonnetje: Nicole van Berkel, coördinator buurtpreventie Fijnaart

Geplaatst: 2-6-2021

Eind 2006 kwam Nicole van Berkel te wonen in Sportwijk (later wijk 1) Fijnaart. In 2007 startte zij met de buurtpreventie Fijnaart, naar aanleiding van het toenemende aantal inbraken tijdens het bouwen van de wijk. Eerst als buurtpreventist en later als coördinator. Na een mooi aantal jaren is haar tijd als coördinator voor de buurtpreventie Fijnaart ten einde gekomen.

Over Nicole van Berkel

“Het geel op straat is belangrijk voor de veiligheid van de wijk” vindt Nicole. Ze liep soms dagenlang te flyeren en startte ook de WhatsApp-groepen !Alert|Fijnaart  op. “De buurtpreventisten zijn de oren en ogen voor de politie en gemeente. De gele hesjes zorgen ervoor dat inbrekers die vooraf de wijk verkennen, afhaken bij het zien van buurtpreventisten.” 

Nicole van Berkel is bijna 14 jaar werkzaam geweest voor de buurtpreventie in Fijnaart. Namens wijkagent en coördinator gemeente Moerdijk Karin van Peer en de gemeente bedanken we Nicole van Berkel voor haar inzet.

Ook buurtpreventist worden?

Als nieuwe coördinatoren voor de buurtpreventie van Fijnaart, wijk 1, gaan Hannah en Albert Bienefelt verder. Zij nemen het stokje over en zijn daarmee ook op zoek naar nieuwe buurtpreventisten. Wil je net als Nicole bijdragen aan de veiligheid van de wijk. Aanmelden kan via veiligheid@moerdijk.nl