Moerdijk zoekt bestemming terrein gasfabriek Klundert

Geplaatst: 23-6-2021

Wordt het tijdelijke woningbouw, of toch een natuurgebied, of misschien een combinatie van beide? De gemeente Moerdijk gaat onderzoeken wat de beste bestemming is voor het terrein van de voormalige gasfabriek in Klundert. Binnenkort start daarom een onderzoek naar de haalbaarheid en mogelijkheden van tijdelijke woningbouw, bijvoorbeeld tiny houses, op het terrein aan de Schansweg / Molenvliet.

Het onderzoek moet duidelijk maken of het juridisch mogelijk is en op welke termijn, maar ook welke partij(en) er tijdelijke woningen willen realiseren. Andere optie is dat het terrein een natuurgebied wordt. Een aantal inwoners heeft een plan uitgewerkt voor een natuurgebied op de locatie.

“Samen met inwoners bekijken wat de mogelijkheden zijn”

“Nog niks is zeker, het zou ook een combinatie van tijdelijke woningbouw en natuur kunnen worden”, legt wethouder Désirée Brummans uit. “Het is natuurlijk een kwestie van verschillende belangen afwegen. Aan de ene kant is er ook in Klundert grote behoefte om zo snel mogelijk nieuwe woningen te realiseren. Maar er is ook behoefte aan natuur. Samen met inwoners gaan we kijken wat de wensen zijn en, afhankelijk van de resultaten van het onderzoek, wat er straks mogelijk is. Uiteindelijk neemt het college een besluit op basis van die resultaten en mogelijkheden.”