Aanleg fietspad Klundert-Zevenbergen in juni van start

Geplaatst: 25-3-2021

Nog dit jaar ligt er een nieuw fietspad langs de Zevenbergseweg tussen Klundert en Zevenbergen. De gemeente Moerdijk besteedt in mei 2021 de werkzaamheden aan, planning is dat de aanleg medio juni start. 

De nieuwe fietsverbinding komt aan de noordzijde van de Zevenbergseweg. Het wordt een tweezijdig bereden fietspad, oftewel: de baan richting Zevenbergen en die richting Klundert liggen naast elkaar. Het fietspad aan de zuidzijde van de Zevenbergseweg vervalt.

Belangrijke fietsverbinding

Wethouder Jack van Dorst is blij dat, ondanks de coronaperikelen, de planning voor dit fietspad vlot: “Het is een belangrijke verbinding. De aansluitingen met de toekomstige noordelijke randweg hebben we al goed in kaart gebracht, want je wilt voorkomen dat je straks bij de aanleg van de randweg onnodig moet gaan graven of aanpassingen moet doen.” 

Betere doorstroming

Het nieuwe fietspad is 3,5 meter breed. Dat heeft als voordeel dat de verbinding een grotere capaciteit heeft, beter doorstroomt en het onderhoud minder kost. Voor de aanleg worden op 25 maart 9 essen gekapt nabij de bebouwde kom-grens van Klundert. Die bomen worden ruimschoots gecompenseerd: aan de zijde waar het fietspad vervalt, komt nieuw groen.