Bouwperceel Stoofstraat Zevenbergen in de verkoop

Geplaatst: 23-3-2021

De bouwgrond aan de Stoofstraat in Zevenbergen gaat in de verkoop. Daarmee start het laatste deelproject van de grote metamorfose van het Zevenbergse stadshart. De toekomstige ontwikkelaar kan er appartementen bouwen en ruimte voor winkels, horeca en dienstverlenende bedrijven. Planning is dat de nieuwbouw in 2023 wordt opgeleverd.

Het perceel ligt tussen de Zuidhaven, Stoofstraat en de huidige N285, die over enkele jaren wordt afgeschaald naar een gemeentelijke weg. De afgelopen twee jaar gebruikten de bouwers van de haven het terrein als bouwdepot. Nu het grote graafwerk klaar is, kan de ontwikkeling van project Stoofstraat van start.

Hoogste bieder

De grond wordt verkocht aan de hoogste bieder, maar de gemeente geeft de ontwikkelaar de nodige kaders mee. In de eerste twee bouwlagen mogen winkels, dienstverlenende bedrijven en horeca komen, daarboven appartementen en eronder een parkeerkelder. Het gebouw mag aan de Stoofstraatzijde maximaal 13 meter hoog worden en aan de kant van de provinciale weg niet hoger dan 22 meter. Het welstandsbeleid geeft de nodige richtlijnen mee voor de gewenste uitstraling, die sterk leunt op de rijke industriële geschiedenis van Zevenbergen. De sfeer van die historische gebouwen is leidend voor de architectuur van het nieuwe pand.

Niet in beton

Wethouder Désirée Brummans: “We hebben het hier over een unieke locatie aan het water. De nieuwbouw markeert straks de entree van het vernieuwde centrum en vormt de verbinding met het toekomstige Zevenbergen Noord. Daar past een bijzonder pand dat zorgvuldig wordt ontwikkeld.” Op zo’n plek wil je – letterlijk en figuurlijk – niet alles in beton gieten. Brummans: “Het is een locatie met vele mogelijkheden. Mocht de toekomstige ontwikkelaar bijvoorbeeld geen commerciële ruimtes willen maar alleen appartementen, dan staan we daar als college voor open.”

Over twee jaar klaar

De grond is op dit moment eigendom van de gemeente Moerdijk. De planning is om nog dit jaar een koopovereenkomst te sluiten met een projectontwikkelaar. De bouw start op zijn vroegst aan het einde van dit jaar en zal doorlopen in 2022. Doel is dat de nieuwbouw in 2023 wordt opgeleverd.

Op www.centrumontwikkelingzevenbergen.nl/stoofstraat staat informatie over het project en de grondverkoop. Wie wil wonen of werken in het pand moet nog even geduld hebben: pas als de projectontwikkelaar aan de slag gaat, wordt daarover meer bekend.