Bijzondere monumenten, gebouwen, woningen in de spotlights

Geplaatst: 26-5-2021

Ook dit jaar is er weer de jaarlijkse Kunst & Monumenten Route Moerdijk op 4 en 5 september in combinatie met de landelijke Open Monumentendag op 11 en 12 september. Eigenaren van een rijks- of gemeentelijk monument of eigenaren of beheerders van een gebouw met een historisch verhaal kunnen zich aanmelden. 

Samenwerking met Stichting Cultuur Moerdijk

Het evenement wordt georganiseerd door de werkgroep Kunst en Monumenten Route Moerdijk 2021 en ondersteund door de gemeente Moerdijk. We gaan er samen met de deelnemers weer een mooi evenement van maken. Meer info is te vinden op: www.cultuurmoerdijk.nl.

Meedoen?

Wij zoeken met name monumenten die opvallen vanwege hun architectuur of kunstzinnige details. Verder kunt u ook woningen of gebouwen aanmelden waaruit handwerk en vakmanschap spreekt, bijvoorbeeld met ambachtelijk stuc- en metselwerk, fraaie gevelstenen, wandbeschilderingen, tegeltableaus, houtwerk of glas-in-lood. Panden die in het programma zitten krijgen tijdens Open Monumentendag een vlag te leen. Daarmee is het monument een herkenbaar onderdeel van het evenement. 

Aanmelden

Monumenteneigenaren of beheerders die (weer) willen deelnemen aan de Kunst & Monumenten Route Moerdijk en/of Open Monumentendagen kunnen zich aanmelden via het inschrijfformulier op de website cultuurmoerdijk.nl.