College B en W: dit jaar geen legeskosten organisatoren evenementen

Geplaatst: 19-5-2021

Ondernemers, verenigingen en stichtingen die nog dit jaar een evenement willen organiseren in Moerdijk hoeven geen legeskosten te betalen wanneer ze een vergunning aanvragen. Het college van burgemeester en wethouders wil ze zo een extra steuntje in de rug geven, vooruitlopend op verwachte versoepelingen van de coronamaatregelen in de loop van dit jaar.

“Op een bepaald moment zijn ook evenementen weer mogelijk”, legt wethouder Danny Dingemans uit. “Daar worden nu al plannen voor gemaakt, dus moeten de organisatoren ook vergunningen aanvragen. De daarbij behorende kosten willen we ze zo besparen.”

“Voor allemaal een zwaar jaar”

Het college kiest er bewust voor om niet alleen ondernemers op deze manier te helpen, maar ook verenigingen en stichtingen. “Het is voor allemaal een zwaar jaar geweest en dat is het nog”, verduidelijkt Danny Dingemans. “Daarom willen we één lijn trekken. Bovendien: evenementen zijn belangrijk voor Moerdijk. We proberen zo goed mogelijk mee te denken met de organisatoren, zodat we hopelijk zo snel mogelijk weer evenementen op touw kunnen zetten.” 

Geplande evenementen alvast aanmelden

Het verlenen van vergunningen voor evenementen is volgens de huidige coronarichtlijnen nog niet toegestaan. Wel roept de gemeente organisatoren om geplande evenementen alvast aan te melden via apv.evenementen@moerdijk.nl. Zo kan er alvast getoetst worden op veiligheid en eventueel overlappen (teveel evenementen op een bepaalde datum en/of in een dorp of stadje). Conceptaanvragen kunnen ook al worden ingediend, zodat de gemeente voorbereidende werkzaamheden al kan uitvoeren.