Extra balie gemeentehuis om wachttijd te verkorten

Geplaatst: 18-5-2021

De wachttijd voor het maken van een afspraak aan de balie van het gemeentehuis is de laatste tijd helaas opgelopen. We werken er hard aan om die te verkorten. Sinds eind maart zijn we op donderdagavond weer open en vanaf 25 mei openen we een extra balie.

Er zijn meerdere redenen voor de extra drukte en dus de langere wachttijden. De coronamaatregelen zorgden voor een beperktere openstelling. Verder hebben we te maken met veel ‘inhaalafspraken’: inwoners die vorig jaar geen rijbewijs of reisdocument hebben verlengd, maken nu een afspraak. Ook zorgen de feestdagen ervoor dat we doordeweeks enkele dagen dicht waren. Hierdoor vallen er dagen weg voor het maken van een afspraak. Tot slot komt het helaas regelmatig voor dat mensen wel een afspraak maken, maar niet komen opdagen.

Wat kunt u zelf doen?

  • Ten eerste kunt u veel zaken zelf digitaal regelen op deze website. Bijvoorbeeld het doorgeven van een verhuizing, het aanvragen van een uittreksel basisregistratie of burgerlijke stand, het melden van een voorgenomen huwelijk, of een geboorteaangifte doen. Heeft u een afspraak en bent u onverwacht verhinderd? Geef het dan door. Zo kunnen we weer een andere inwoner helpen.
  • Vraag op tijd uw nieuwe reisdocumenten aan. Waarschijnlijk weten we rond half mei of een vakantie naar het buitenland weer mogelijk is. De reisbranche verwacht dan een grote vraag naar last minute reizen. Heeft u vakantieplannen? Check nu al uw reisdocument(en) op geldigheid. Is een document verlopen of verloopt het binnenkort? Maak dan op tijd een afspraak om het document te vervangen. Door op tijd actie te ondernemen voorkomt u onnodige extra kosten voor een spoeddocument.