Meld je aan voor de fietstocht ’n Bietje Gezond de Polder rond!

Geplaatst: 26-5-2021

Tijdens deze fietstocht op zaterdag 19 juni verzamel je samen met je gezin ingrediënten voor een heerlijk recept tijdens deze speciale fietstocht. Na een succesvolle fietstocht in Zevenbergen vorig jaar trappen de initiatiefneemsters Petra Wevers (KrachtigBuiten), Leontine Ouwerling (Gezondheidspraktijk OpjeBordje) de tocht af in Fijnaart en omgeving. Lia Damen, zelf boerendochter en woonachtig in Fijnaart helpt hen daarbij. Op 19 juni kunnen op de fiets twee routes gereden worden, langs boerderijwinkels en andere lokale ondernemers, in de Fijnaartse polders.

Foto van Bietje Gezond team door Jan-Willem van Bodegom

Beleef het zelf!

Bij aanvang van de tocht ontvangt elke deelnemer een strippenkaart die je leidt langs allerlei boerderijwinkels. Daar word je uitgedaagd de ingrediënten te verzamelen voor een lekker en gezond gerecht. Tijdens elke stop kun je de lekkernijen shoppen en staat er een leuke (boerderij-)activiteit klaar voor de kinderen.

Bepaal zelf de fietsafstand

Naast een strippenkaart, ontvangt elke deelnemer ook een fietsroute en een startpakket. Als gezin kun je bij de start kiezen voor een route van 8 km of een route van 17 km door de polder en omgeving. Ongeacht de route die je kiest, kun je starten vanaf het volgende punt: AWF, Appelaarseweg 43 in Fijnaart.

Schrijf in!

Starten kan op zaterdag 19 juni  tussen de 10.00 en 14.30 uur. De stoppunten met (boerderij-)activiteiten zijn tot 16.00 uur aan te rijden. Kosten voor deelname gezinnen € 5,- per kind (ouders gratis) of volwassenen zonder kinderen € 5,- per persoon. Inschrijven kan tot 12 juni 2021 via opjebordje.com 

Nieuwsgierig naar meer hierover? Lees ook het artikel geschreven door Jan-Willem van Bodegom in Fendert Lokaal