Technisch probleem bij Shell

Geplaatst: 12-5-2021

Op dit moment is er een technisch probleem bij een installatie van Shell Moerdijk. Preventief zijn het bedrijf en de hulpdiensten bijeengekomen om te onderzoeken welke concrete risico’s er zijn.

Update 13 mei, 10.00 uur

Het technisch probleem bij een installatie van een fabriek bij Shell Moerdijk is onder controle. De situatie is stabiel. De fabriek is gedeeltelijk uit bedrijf genomen en wordt de komende dagen gerepareerd en weer opgestart. Dit heeft geen gevolgen voor de omgeving. De hulpdiensten zijn teruggekeerd naar de kazernes. Vanaf nu wordt de communicatie weer gedaan vanuit Shell Moerdijk.

Update 12 mei, 23.17 uur

De technische storing bij Shell Moerdijk is afgeschaald naar Grip 0. Dat betekent dat de situatie gecontroleerd wordt door Shell en dat de hulpdiensten op achtervang beschikbaar blijven.

1e bericht, 12 mei

Preventief zijn het bedrijf en de hulpdiensten bijeengekomen om te onderzoeken welke concrete risico’s er zijn. Uit dit onderzoek is gekomen dat er eventueel in de avond een chemische geur vrijkomt die niet schadelijk is voor de gezondheid. De hulpdiensten blijven paraat. Op dit moment is het risico voor de directe omgeving beperkt.