Start onderhoud Stenen Poppen in Klundert

Geplaatst: 17-11-2021

Aannemingsbedrijf Cauwenborgh gaat vanaf komende maandag 22 november van start met het onderhoud aan de Stenen Poppen in Klundert. Het onderhoud is noodzakelijk om dit Rijksmonument in stand te houden. De Stenen Poppen worden voorzien van steigers op pontons. Over de steigers wordt krimpfolie geplaatst, zodat men minder afhankelijk is van de weersomstandigheden. Het onderhoud bestaat voornamelijk uit reinigingswerk en herstel van metsel-, natuursteen- en voegwerk.

Afsluiting voetpad Vanaf volgende week wordt vanwege het onderhoud het voetpad, vanaf de Zevenbergseweg tot de Stenen Poppen, in Klundert voor de komende circa vier maanden afgesloten. Op het voetpad komen stalen rijplaten voor bouwplaatsinrichting en bouwplaatsverkeer. Het is te onveilig om daar voetgangers en fietsverkeer over te laten passeren. Met de twee erfpachters is afgesproken dat zij – in overleg – altijd toegang hebben tot de betreffende weilanden om hun dieren te bevoorraden.

Op onderstaande afbeelding is de bouwplaatsinrichting en -routing weergegeven.

Vragen

Bij vragen over de uitvoering van het onderhoud aan de Stenen Poppen kunnen belangstellenden tijdens kantooruren contact opnemen met aannemingsbedrijf Cauwenborgh via telefoonnummer 0164 281 190.