Toeristisch Fonds Moerdijk stopt; gaat verder in een nieuwe vorm

Geplaatst: 18-11-2021

Het Toeristisch Fonds Moerdijk (TFM) stopt, maar de activiteiten gaan door in een nieuwe constructie. Die wordt in overleg met de betrokken ondernemers uitgewerkt en waarschijnlijk in het tweede kwartaal van 2022 gepresenteerd.

Het TFM zette zich in voor ontwikkelingen en ideeën om Moerdijk aantrekkelijk te maken voor toeristen, bezoekers en inwoners. Dat gebeurde met subsidies, het delen van kennis en bijeenkomsten voor ondernemers en andere partijen uit de toeristische sector. Zo was er afgelopen mei een geslaagde ‘Gluren bij de buren’ fietstour van Zevenbergen via Willemstad terug naar Zevenbergen met een aantal Moerdijkse ondernemers uit de toeristisch-recreatieve sector.

In goed overleg hebben de bestuursleden van het fonds en de gemeente besloten het fonds per 1 januari 2022 op te heffen. Er is te weinig animo van vrijwilligers om de bestuursfuncties in te vullen en ondernemers denken in een andere werkvorm meer te kunnen bereiken.

“Nieuwe professionele werkvorm bedenken”

“In overleg met de ondernemers kijken we nu hoe dat er moet gaan uitzien”, legt wethouder Danny Dingemans uit. “We willen allemaal nog steeds mooie initiatieven ontwikkelen en er zijn ideeën genoeg. Aan ons allemaal de taak om daar een nieuwe professionele werkvorm bij te bedenken. Insteek is sowieso om het budget dat er was ook straks weer beschikbaar te stellen voor toeristisch-recreatieve ideeën en ontwikkelingen.” 

Aanjager aanspreekpunt

Tot de opvolger van het TFM er is zal een speciale aanjager van de gemeente Moerdijk het vaste aanspreekpunt zijn voor de ondernemers. Ideeën voor initiatieven en subsidieaanvragen kunnen nog steeds worden ingediend. De 75.000 euro die het fonds nog in kas heeft kan in 2022 gewoon worden gebruikt om initiatieven te ontwikkelen.