Laatste loodjes herinrichting Zevenbergse Markt in zicht

Geplaatst: 8-9-2021

De nieuwbouw aan de Markt in Zevenbergen is bijna gereed. In de komende maanden wordt het straatwerk rondom het nieuwe woon- en winkelpand op orde gebracht.

Eind september start het voorbereidend werk: dan worden enkele kabels en leidingen verlegd. Daarna gaat aannemersbedrijf Schapers uit Raamsdonksveer aan de slag in de Doelstraat, Markt en Molenstraat.

Nieuwe stoepen

In de Doelstraat komt een voorsorteerstrook voor de nieuwe parkeergarage. Die strook ligt in het verlengde van de bestaande afslag naar parkeergarage van de Albert Heijn. Verder komt er een trottoir naast de nieuwbouw, vanaf de Albert Heijn-garage tot aan de Markt. Het wordt een brede stoep die goed begaanbaar is voor mensen met een rollator of rolstoel.
Ook in de Molenstraat komt een trottoir langs de nieuwbouw. Verder komen hier fietsbeugels en een aantal parkeervakken. Tot slot herstelt de aannemer het straatwerk dat grenst aan de Markt.

De bestaande bestrating en stoepen in de Doelstraat en Molenstraat blijven verder ongemoeid: er wordt alleen gewerkt aan de delen die grenzen aan de nieuwbouw. Straten afsluiten is daardoor niet nodig: winkels en woningen blijven tijdens het werk bereikbaar.

Trappen en een hellingbaan

De Zevenbergse Markt kent een flink hoogteverschil: vanaf de Doelstraat loopt het plein op richting de Molenstraat. Daarom komt er voor de nieuwbouw, aan de zijde van de Markt, een bordes met trappen. Mensen met een rollator of rolstoel kunnen vanaf de Molenstraat-kant gelijkvloers dit bordes op rijden; bij de Doelstraat komt een hellingbaan. Tot slot plant de gemeente in het najaar vier bomen onderaan de trappen.