Verkeerscertificaat/label ‘Groen Licht!’ aan twee kinderdagverblijven in gemeente Moerdijk

Geplaatst: 22-4-2022

Op donderdag 21 april ontvingen de teams van twee kinderdagverblijven Happy Kids uit Noordhoek en de 4de locatie van Kinderdagverblijf de Zwingeltjes in Fijnaart hun certificering met label in de vorm van een plaquette/bordje ‘Groen Licht!’ van wethouder Danny Dingemans. Zij ontvingen deze certificering voor hun inzet voor verkeersveiligheid en verkeerseducatie van jonge kinderen (0 tot 4 jarigen) in gemeente Moerdijk. Met deze twee Groen Licht!- gecertificeerde locaties heeft gemeente Moerdijk inmiddels 19 gecertificeerde kinderdagverblijven.

Verkeersveiligheid en verkeerseducatie

In Noordhoek was er een oversteeklesje en in Fijnaart heeft wethouder Danny Dingemans een verkeerseducatief verhaal voorgelezen aan de kinderen. De kinderdagverblijven worden in dit certificeringstraject ondersteund door de gemeente Moerdijk en een adviseur verkeerseducatie van Edux. Gemeente Moerdijk zet in op verkeersveiligheid, ook voor de jongste inwoners. ‘Kinderen van 0-4 jaar pikken juist ongemerkt veel op over verkeersregels en verkeersgedrag in het verkeer. Het is daarom goed om al met jonge kinderen en hun ouders aan de slag te gaan met het thema verkeer’, licht wethouder Danny Dingemans toe.

Wethouder Dingemans: ‘De diverse kinderdagverblijven hebben met allerlei verkeersactiviteiten via een portfolio laten zien dat ze verkeersveiligheid en verkeerseducatie van jonge kinderen belangrijk vinden en betrekken daar ook de ouders bij. Met hun certificering ‘Groen Licht!’ leveren zij een prestatie van formaat’.

Keurmerk ‘Groen Licht!’

Keurmerk Groen Licht! is ontwikkeld speciaal voor de jongste verkeersdeelnemers (0-4 jaar). Dit verkeerskeurmerk zorgt voor borging en verbreding het project JONGleren in het Verkeer; het voortraject van het Groen Licht! Keurmerk, waaraan de kinderdagverblijven en peuteropvang-locaties al eerder hebben deelgenomen. Ook zorgt het voor een doorgaande lijn naar de basisscholen en bevordert het de samenwerking tussen kinderdagverblijven en basisscholen. Structurele aandacht voor verkeersveiligheid in het kinderdagverblijf, dat is wat deze partners gezamenlijk willen bereiken.