Afvalkalender 2023 staat online

Geplaatst: 14-12-2022

Wanneer worden uw containers geleegd in 2023? En wanneer wordt het grofvuil, het snoeihout en de kerstboom opgehaald? Op de website 'Mijn AfvalWijzer' en in de AfvalWijzer-app vindt u alle datums voor het komend jaar.

Wilt u de afvalkalender printen? Dan kan op de website van Mijn AfvalWijzer. Vul op de website uw postcode en huisnummer in. Klik onder “Jaaroverzicht” op het jaartal waarvan u een afvalkalender wilt. Klik vervolgens op de pdf-knop die naast de maanden staat. Nu opent vanzelf de afvalkalender voor uw adres als pdf-document. Deze pdf kunt u vervolgens printen. 

Download de AfvalWijzer-app

Ook handig: download de gratis AfvalWijzer-app op uw telefoon of tablet. Stel eenmalig uw postcode en huisnummer in. In de app ziet u de eerstvolgende ophaaldagen van alle afvalsoorten voor uw adres. U kunt ook herinneringen instellen per afvalsoort, zodat u een waarschuwing krijgt als bijvoorbeeld het oud papier, plastic of de kerstboom aan de straat mag. U stelt deze herinneringen in onder “Instellingen” in de app.

Wat hoort waarbij?

In de app en op de website van Mijn AfvalWijzer vindt u onder ‘Scheidingsinformatie’ per afvalsoort een handig overzicht wat er wel en niet bij mag. Ook handig: download de scheidingswijzer voor op de koelkast. Ook op de website van de gemeente Moerdijk vindt u veel informatie.