Heppie Tour naar de Efteling bezorgt gezinnen een onvergetelijke dag

Geplaatst: 19-12-2022

17 gezinnen uit de gemeente Moerdijk stonden op zaterdagochtend 17 december klaar om met z’n allen, dankzij Stichting Het Vergeten Kind, een leuke dag tegemoet te gaan naar De Efteling! Moerdijk doet dit jaar voor het eerst mee, samen met 21 andere gemeenten.

In een bus gingen ze vanaf het gemeentehuis in Zevenbergen op pad richting Kaatsheuvel. Wethouder Bennie Blom wenste de gezinnen een hele fijn geniet-dag en zwaaide de gezinnen uit! "De Heppie Tour doet zijn naam eer aan! Een dagje erop uit, even helemaal nergens aan denken en gewoon echt genieten. Het geeft een glimlach van oor tot oor op de gezichten van de kinderen, dat is heel fijn om te zien", licht wethouder Blom toe.

Vergeten Kind

Stichting Het Vergeten Kind houdt activiteiten voor kwetsbare kinderen uit gezinnen die samen een positieve ervaring verdienen. Hierdoor kunnen ze ‘gewoon’ even weer kind zijn. Vaak zit een dagje uit of een vakantie er niet in voor deze kinderen en daarom worden er het gehele jaar activiteiten georganiseerd, zoals ook de Heppie Tour. De Stichting faciliteerde de gehele dag in samenwerking met De Efteling. Tijdens deze dag kunnen zorgen even aan de kant worden gezet en is er ruimte voor positieve herinneringen.
Dat is van noodzakelijk belang, want positieve herinneringen dragen bij aan de mentale veerkracht om beter om te kunnen gaan met moeilijke situaties thuis. En dat hebben deze kinderen juist hard nodig!

CJG Moerdijk

De gezinnen zijn uitgenodigd via het Centrum Jeugd en Gezin (CJG) Moerdijk. Zij waren ook op de dag zelf aanwezig om ervoor te zorgen dat de dag vlekkeloos verliep. Isabelle Buise, coördinator CJG Moerdijk, heeft veel enthousiaste reacties gekregen van verschillende gezinnen: “Je ziet goed wat zo’n dagje uit met de gezinnen doet, blije gezichten en lachende kinderen, daar doe je het voor”!

In Moerdijk levert het CJG de jeugdhulp, dit is in het gemeentehuis gevestigd. Hier werken jeugdprofessionals, jongerenwerkers en jeugdverpleegkundigen. Ouders en jeugdigen kunnen bij ons terecht met kleine en grote vragen over opvoeden en opgroeien voor vrijwillige jeugdhulp. Het CJG biedt advies en ondersteuning of doorverwijzing naar specialistische hulp. Ook zijn wij aanwezig op scholen en op sommige plekken in de dorpen en steden. Wij zetten ons zodanig in zodat de jeugdigen zich geaccepteerd en beschermd voelen en zich optimaal kunnen ontwikkelen en deelnemen aan de maatschappij.