Uitreiking Gouden K erespeld aan Inge van Rijsbergen

Geplaatst: 13-12-2022

Foto door Gert van der Ros

Afgelopen zaterdagmiddag 10 december reikte wethouder Bennie Blom tijdens een feestelijke bijeenkomst op Fort Sabina de Gouden K erespeld uit aan Inge van Rijsbergen. Gemeente Moerdijk heeft Inge van Rijsbergen voorgedragen bij Stichting Kunstweek om in aanmerking te komen voor de Gouden K. De Gouden K wordt jaarlijks aan slechts tien personen toegekend. Door het zeer grote aantal voordrachten bij Stichting Kunstweek dit jaar, lag de lat bijzonder hoog.

Eervolle onderscheiding

“Des te eervoller is het dat aan Inge een Gouden K is toegekend vanuit de jury en de bestuursleden van Stichting Kunstweek. De Goude K is een eervolle onderscheiding voor de uitzonderlijke prestaties die Inge levert aan het zichtbaar maken van beeldende kunst in de gemeente Moerdijk”, licht wethouder Bennie Blom toe.

Inge is al vele jaren actief in de beeldende kunst in de regio West-Brabant. Zij is zelf actief beeldend kunstenaar, maar zet zich ook al vele jaren met gedrevenheid en enthousiasme in voor het promoten van beeldende kunst. Inge heeft een belangrijke rol als organisator en verbinder, onder meer bij de Kunst- en Monumentenroute. Deze route trekt ook buiten de gemeente vele bezoekers. Het aantal kunstenaars is fors uitgebreid, de kwaliteit blijft uitstekend, en vele eigenaren van monumenten in alle hoeken van de gemeente doen inmiddels mee. In 2022 vond maar liefst de 17de editie plaats. Inge is zeer actief om kunst en cultuur toegankelijk te maken voor een breed publiek. Daarnaast is ze ambassadeur van het project kunst op school in de gemeente Moerdijk.