Moerdijk in 2040: de jeugd denkt mee, u ook?

Geplaatst: 2-6-2022

Dit jaar stelt gemeente Moerdijk samen met inwoners en andere betrokkenen een omgevingsvisie op. Ook kinderen denken mee over de toekomst van hun dorp of de hele gemeente. Op 27 juni kunt u ook weer meedenken.

Eerder was er al een enquête en het Atelier Moerdijk. We haalden op wat onze gemeente kenmerkt, wat inwoners zouden verbeteren en met welke onderwerpen we de komende jaren aan de slag moeten. Zo denken we na over de toekomst op het gebied van bijvoorbeeld wonen, klimaat, gezonde leefomgeving, economische ontwikkeling, voorzieningen, energietransitie en het buitengebied. 

Via een oproep van de burgemeester vroegen we leerlingen wat zij belangrijk vinden in hun dorp, stad of in de gemeente. Er kwamen al mooie werkstukken, tekeningen en ideeën binnen. Van veel aandacht voor de natuur met bijenhotels, meer bloemen en bomen tot zwevende auto’s. 

Denkt u mee?

Op 27 juni vindt het 2e Atelier Moerdijk 2040 plaats in het gemeentehuis. We voeren dan gesprekken over mogelijke toekomstbeelden en wat voor gevolgen bepaalde keuzes hebben voor onze leefomgeving. Aanmelden kan online. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Omgevingsvisie'.