Parkeeronderzoek met scanauto’s in Zevenbergen, Klundert en Willemstad

Geplaatst: 14-3-2022

Op dinsdag 15 maart, donderdag 17 maart, vrijdag 18 maart en zaterdag 19 maart wordt met behulp van scanauto’s een parkeeronderzoek uitgevoerd. Het onderzoeksgebied betreft het gebied in en rondom de blauwe zones in Zevenbergen, Klundert en Willemstad. Ook de parkeergelegenheid rondom het treinstation in Zevenbergen wordt onderzocht.

Door het scannen van de kentekens van de geparkeerde auto’s krijgen we inzicht in de parkeerdrukte, parkeercapaciteit en de bezettingsgraad. De onderzoeken worden uitgevoerd door ‘De Groot Volker’. 

De Groot Volker onderzoekt met de scanauto’s hoeveel ontheffingshouders er geparkeerd staan, hoeveel kortparkeerders er parkeren en of de capaciteit van het aantal parkeerplaatsen voldoet aan de parkeervraag. Het onderzoeksgebied is ruimer dan de blauwe zone om het ‘waterbedeffect’ in beeld te krijgen.

Overzichtelijk beeld parkeersituatie

De analyse van dit onderzoek geeft een overzichtelijk beeld van de parkeersituatie in het onderzoeksgebied. Een waardevol onderzoek wat past bij de wens van de gemeente en de bewoners om de blauwe zones te evalueren.

Anonimiteit

De scanresultaten zijn anoniem. Er wordt enkel gekeken naar de kentekens, de parkeerduur en het in bezit zijn van een ontheffing. Aan deze onderzoeken zijn geen persoonsgegevens gebonden.

Verdere onderzoeken

In 2020 en 2021 hebben we een soortgelijk onderzoek laten uitvoeren naar de nachtelijke parkeerdruk in de woonwijken.

In Willemstad zal in het hoogseizoen nog een parkeeronderzoek plaatsvinden om de impact van toeristen te analyseren.