Nieuwe exploitant gezocht voor Fort de Hel

Geplaatst: 18-5-2022

Om een goede toekomst voor Fort de Hel te verzekeren start gemeente Moerdijk een traject om het fort de komende jaren te ontwikkelen. De verwachting is dat dit traject twee tot drie jaar duurt. Voor deze periode zijn we op zoek naar een tijdelijke nieuwe exploitant voor Fort de Hel. Er heeft zich al een aantal mensen gemeld. Echter wil de gemeente iedereen een kans geven zijn/haar interesse te tonen.

Wie zoeken we?

“We zoeken een tijdelijke exploitant met hart voor cultureel erfgoed en een passie voor het beleefbaar maken van een locatie”, licht wethouder Danny Dingemans toe. Een belangrijke voorwaarde voor het exploiteren van de locatie is een structureel bezoekbaar en beleefbaar fort met oog voor de functie van het fort binnen de Stelling van Willemstad en de Zuiderwaterlinie. Verdere aandachtspunten voor de tijdelijk exploitatie zijn:

  • dat de activiteiten op het fort passen binnen het bestemmingsplan
  • openingstijden woensdag tot en met zondag 10.00 uur - 16.00 uur
  • toeristenseizoen 2022 – 2023
  • aandacht voor de omgeving
  • dagelijks beheer en klein onderhoud van het fort behoren bij de werkzaamheden.

In de periode van deze tijdelijke overeenkomst stelt de gemeente een ontwikkelplan op waarna op basis van het plan de exploitatie van het fort opnieuw aanbesteed wordt.

Denk jij dat je de persoon bent om de komende twee jaar fortbeheerder te zijn? Stuur dan een mailtje naar info@moerdijk.nl met je contactgegevens. Dit kan tot en met uiterlijk 30 mei aanstaande. De geïnteresseerde partijen worden uitgenodigd om onder andere een exploitatieplan in te dienen.