Waterpoort doneert (kinder)fietsen, fietsreparatiesets en fietspompen aan Oekraïense vluchtelingen

Geplaatst: 6-5-2022

Voor de feestelijke lancering van zes nieuwe fietsroutes binnen het gebied van de Waterpoort, mocht Petra Wevers een mooie cheque ter waarde van € 1.000,- in ontvangst nemen. Waterpoort Werkt is een samenwerkingsverband van zes gemeenten, waaronder gemeente Moerdijk.  

Voor Petra Wevers is fietsen het gevoel van vrijheid en dat wil zij ook meegeven aan Oekraïense vluchtelingen. Van deze € 1.000,-  zijn er fietsen en reparatiesets voor de opvanglocaties van Oekraïense vluchtelingen geregeld en verdeeld over zes gemeentes. Afgelopen woensdag hebben wethouder Danny Dingemans en Petra Wevers een bezoek gebracht aan de vluchtelingenopvang van Westende Fruitteelt in Fijnaart. Tijdens dit bezoek is er een skelter, vijf kinderfietsen en een elektrische fiets overhandigd aan de vluchtelingen. Ook ontvingen ze een reparatieset en een fietspomp om zo zelf hun banden te kunnen oppompen en plakken. Een deel van deze fietsen en reparatiesets is gedoneerd, een ander deel is met de cheque gekocht. 

Gevoel van vrijheid

Petra Wevers organiseert met KrachtigBuiten allerlei programma’s om kinderen gezond op te laten groeien. Zij heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van de Moerdijkse polderroutes en zo ook aan deze Waterpoort fietsroutes

Petra: “Dit idee als goed doel is ontstaan door de verhalen van de oud-wielrenners Rini Wagtmans en Stef Clement. Fietsen geeft volgens deze oud-wielrenners een gevoel van vrijheid, zeker wanneer ze langs het water fietsen van Moerdijk naar Willemstad. Goede grond om te trainen voor professionele wielrenners. Nu met de nieuwe fietsroutes gun je iedereen dat gevoel van vrijheid. Opvanglocatie Westende ligt in de polder, langs de fietsroutes. Ik wil de vluchtelingen het gevoel van vrijheid teruggeven, want met een fiets kun je zelfstandig op pad. Kinderen kunnen heerlijk op het erf rondrijden. Lekker buiten zijn en bewegen, dat is vrijheid in een klein fietsmandje. Met het geven van deze fietsen en benodigdheden hoop ik het fietswiel te zijn, om alle vluchtelingen een fiets te geven.”

Fietsen gezocht!

De vraag naar kinder- en damesfietsen voor vluchtelingen is momenteel groot. Er zijn meer fietsen nodig zodat kinderen naar school kunnen fietsen en volwassenen naar hun werk. Heeft u nog een fiets staan die u graag doneert aan de vluchtelingen uit Oekraïne? Neem dan contact op met Petra Wevers via Facebook of stuur een e-mail naar info@krachtigbuiten.nl.