Aanvragen mantelzorgwaardering voor Moerdijkse mantelzorgers

Geplaatst: 8-11-2022

Mantelzorgers zijn onzichtbare helden! Ze zorgen voor een ziek familielid, vriend of buur. Die zorg is vaak onzichtbaar maar wel heel belangrijk. Mantelzorg Moerdijk organiseert maandelijkse activiteiten waar mantelzorgers aan deel kunnen nemen na inschrijving.

Gemeente Moerdijk kent daarnaast een zogenaamde mantelzorgwaardering. Vanaf 10 november kan deze aangevraagd worden via de website van Mantelzorg Moerdijk. Meer informatie vindt u daarnaast op de pagina 'Mantelzorgwaardering'

De waardering bestaat uit een cadeaubon. Alle mantelzorgers, jong en oud, uit de gemeente Moerdijk kunnen een waardering aanvragen. Er zijn wel voorwaarden waaraan voldaan moet worden. Zo moet er sprake zijn van langdurige, intensieve en onbetaalde zorg en/of ondersteuning aan een naaste in de gemeente Moerdijk. Ook moet het gaan over meer dan de gebruikelijke hulp, zoals een keer boodschappen doen. Per zorgvrager kan voor maximaal vier mantelzorgers een waardering worden aangevraagd. Dit kan tot 10 februari 2023.

“Gemeente Moerdijk erkent het grote belang van mantelzorgers. Daarom bedanken we al onze mantelzorgers voor de inzet die zij dagelijks verrichten voor hun zorgvrager via een cadeaubon die online in te wisselen is bij onze lokale ondernemers via KoopLokaal. Hiermee stimuleren we ook het lokaal inkopen en maken we ook het verschil voor onze Moerdijkse ondernemers”, licht wethouder Pauline Joosten toe.

Aanvragen

Ga naar de website van Mantelzorg Moerdijk. Vul de aanvraag in. Is er hulp nodig? Kom dan langs op één van de spreekuren van Onsmoerdijk. Deze zijn op woensdag in de Fendertshof in Fijnaart van 10.00 tot 12.00 uur en op donderdag in het gemeentehuis in Zevenbergen van 13.00 tot 16.00 uur. Of bel naar mantelzorg Moerdijk op 0168- 331357.

Campagne uit.liefde

Surplus startte voor de dag van de mantelzorg de campagne uit.liefde. Vier mantelzorgers vertellen hun verhaal. Mantelzorg doe je vaak uit liefde voor de ander. Je deelt gevoel, zorg en liefde met elkaar. Soms gaat dat goed, soms lukt of gaat het even niet. Wat als door zorg die liefde even uit is? Je even niet meer lief bent voor jezelf of voor de ander? Uit je je dan? Samen maken we de liefde en uitdagingen bespreekbaar.

Meer weten?

Meer weten over de mantelzorgwaardering of andere vragen over mantelzorg en de ondersteuning van mantelzorgers? Bel dan naar Surplus, 0168 - 331357 en vraag naar Tessa van Verseveld.

Nieuwsbrief

Lees de eerste nieuwsbrief voor mantelzorgers.