Nieuw informatiepunt Digitale Overheid in de bibliotheek van Zevenbergen

Geplaatst: 5-12-2022

Van belastingaangifte tot het aanvragen van energietoeslag en het verlengen van uw rijbewijs: steeds meer overheidszaken kunnen online geregeld worden. Dit kan best lastig zijn. Daarom vindt u in veel bibliotheken het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO). Hier kunt u terecht met vragen over de digitale overheid. En vanaf nu kan dat ook in de bibliotheek van Zevenbergen!

Feestelijke opening 

Op 30 november werd het IDO in Zevenbergen op feestelijke wijze geopend door directeur van de Bibliotheek West-Brabant Roos Herman en wethouder Pauline Joosten van de gemeente Moerdijk. Zij vertelden de aanwezigen over wat het IDO voor de inwoners van Zevenbergen kan betekenen. Wethouder Joosten zegt: “Voor ons en onze kinderen is de digitale overheid heel normaal, maar dat is niet voor iedereen zo. De bibliotheek is een mooie en laagdrempelige plek waar mensen terecht kunnen met hun vragen.”  

Warme overdracht 

Wanneer men met vragen over de digitale overheid naar de bibliotheek komt, denken de medewerkers van de bibliotheek met hen mee en geven ze informatie, maar ze kunnen ook een afspraak voor hen maken met een organisatie die hen verder kan helpen. Roos Herman benadrukt dan ook het belang van de partners naar wie de medewerkers van de bibliotheek kunnen doorverwijzen. Wethouder Joosten sluit daarop aan: “Een warme overdracht is belangrijk, zodat niemand in de kou staat.”  

Vragen over de digitale overheid? Kom naar de bibliotheek! 

Het Informatiepunt Digitale Overheid is bereikbaar tijdens de openingsuren van de bibliotheek. Het is gratis, zonder afspraak en voor iedereen. Ook als u geen lid bent. Wilt u uw vraag liever telefonisch stellen? Dat kan! Bel op maandag t/m vrijdag tussen 09:00 – 21:00 uur naar 0165 – 55 20 80. 

Kijk voor meer informatie op de website van de bibliotheek www.bibliotheekwb.nl/ido of kom langs in de bibliotheek van Zevenbergen aan de Kasteelweg 3.