Bekijk ze zelf eens: de Moerdijkse cijfers en feiten

Geplaatst: 11-10-2022

Hoeveel inwoners heeft Moerdijk? Hoeveel kinderen worden er geboren en hoeveel mensen overlijden er? Wat is de gemiddelde leeftijd van de Moerdijker? En hoeveel banen, woningen, motorvoertuigen en winkels en verkooppunten telden we in 2021 in Moerdijk?

Deze – en nog veel meer – gegevens over Moerdijk zijn te vinden op de website van Moerdijk in cijfers. Op deze website kan iedereen de Moerdijkse cijfers en feiten checken. Verdeeld over een groot aantal categorieën, uiteenlopend van ‘Bevolking’ tot ‘Wonen’ en van ‘Zorg en gezondheid’ tot ‘Openbare orde en veiligheid’. 

Het gaat om de meest recente beschikbare gegevens. Soms zijn dat cijfers over een bepaalde maand, maar het kunnen ook data over het afgelopen jaar zijn. Niet alleen op gemeentelijk niveau, maar in sommige gevallen ook overzichtelijk onderverdeeld per dorp of stadje of wijk. De input komt van diverse dataleveranciers, zoals het Centraal Bureau voor de Statistiek, politie en UWV. De website wordt regelmatig bijgewerkt om zo actueel mogelijk te zijn.

En de antwoorden?

En wat zijn dan de antwoorden op bovenstaande vragen? Komen ze: Moerdijk telde in juli van dit jaar 37.580 inwoners. In diezelfde maand werden er 22 kinderen geboren en stierven er 34 mensen. De gemiddelde leeftijd van de Moerdijker is 44,5 jaar. In 2021 waren er 21.540 banen in Moerdijk, 16.629 woningen, 34.411 motorvoertuigen (waarvan 21.916 personenauto’s) en 440 winkels en verkooppunten.