Oekraïense vluchtelingen bezoeken open dag bij CCT Moerdijk

Geplaatst: 7-10-2022

Foto door CCT Moerdijk

Op zaterdag 8 oktober 2022 vindt de Open Haven Dag in Moerdijk plaats. Op deze dag houdt ook CCT Moerdijk een Open Dag. CCT en gemeente Moerdijk hebben alle werkzoekende Oekraïense vluchtelingen die in een gemeentelijke opvanglocatie verblijven uitgenodigd voor een kennismaking met de haven(werkzaamheden) en in het bijzonder met werken bij CCT.

CCT ligt biedt op haar terminal 24/7 uitgebreide faciliteiten voor over-, opslag van (voornamelijk) containers. CCT is zowel een full-service zeehaven als de draaischijf voor trimodaal (combinatie van binnenvaart, wegtransport en spoor) transport door heel Europa.

Op deze open dag krijgen de Oekraïners een rondleiding en kunnen ze meedoen aan de activiteiten op de terminal, om een indruk te krijgen wat voor werkzaamheden hier plaatsvinden. De havenwerkzaamheden bij CCT zijn legio, van fysieke banen als het besturen van heftrucks/Terminal trekkers tot administratieve banen op kantoor.

CCT hoopt op deze manier meer bekendheid en enthousiasme te creëren van de havenindustrie onder de vluchtelingen. Mocht deze dag leiden tot belangstelling om bij CCT te werken onder de Oekraïners, staat CCT open voor de mogelijkheden.