Diman Kamp, buurtpreventist Willemstad - “Hoe meer extra ogen, hoe beter”

Geplaatst: 26-9-2022

Acht jaar inmiddels is Diman Kamp een van de drijvende krachten achter het Buurtpreventieteam van Willemstad. Samen met plaatsgenoot Arie van der Giesen zorgt hij ervoor dat de ruim 125 inwoners die zijn aangesloten bij het team als extra ogen en oren een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan een veilige en schone buurt.

“Arie doet de planning en de gesprekken met de nieuwe leden, ik beheer onze WhatsApp-groep en Facebookpagina. En we lopen natuurlijk onze rondes om te kijken of er onveilige situaties zijn of dingen niet kloppen”, vertelt hij. “In onze WhatsApp-groep zitten nu ongeveer 125 leden. Die brengen elkaar op de hoogte als ze iets verdachts zien, of kunnen juist extra opletten als er iemand vermist wordt. En dan hebben we nog een kleine groep die regelmatig een ronde loopt of fietst. Ziet die iets dat niet in orde is, dan melden we dat bij de politie of gemeente. Iedereen bepaalt zelf wanneer hij z’n ronde doet en hoe vaak. Dat hele verplichte daar geloven wij niet in.”

“Acht jaar geleden was er een poging tot inbraak bij me thuis. Toen heb ik zelf de consequenties daarvan ervaren en wat het met je doet. Ook bij m’n ouders werd er ingebroken. Ik dacht: ik ga iets doen. Dat werd dus Buurtpreventie. En ook m’n moeder zit in het team en loopt regelmatig een ronde door de wijk.”

“Het aantal inbraken in Willemstad is afgenomen. Nou komt dat natuurlijk niet alleen door wat wij als Buurtpreventie doen. Het komt zeker ook door maatregelen die mensen zelf nemen. Beter hang- en sluitwerk in huis bijvoorbeeld, en camera’s. Maar al die serieuze extra ogen van onze leden kunnen echt wel helpen. Die zien altijd meer, ook als er bijvoorbeeld iemand vermist wordt. Nieuwe leden zijn dus zeker welkom. Aanmelden kan om alleen deel te nemen aan de WhatsApp-groep, maar ook om regelmatig een ronde te lopen. Hoe meer extra ogen, hoe beter.”

Meer weten over Buurtpreventie in uw woonplaats?

Kijk op www.moerdijk.nl/Buurtpreventie Heeft u vragen, of wilt u zich aanmelden voor een Buurtpreventieteam? Stuur dan een email naar: veiligheid@moerdijk.nl

Buurtpreventie Moerdijk: extra ogen en oren in de buurt

Zo’n 500 inwoners, verdeeld over 19 teams, zijn aangesloten bij Buurtpreventie Moerdijk. Als vrijwilliger houden ze toezicht op hun eigen buurt en leveren zo een bijdrage aan een schone en veilige omgeving. Wie zijn deze extra ogen en oren in de buurt?