Waardering voor Moerdijkse mantelzorgers

Geplaatst: 8-9-2022

Mantelzorgers zijn van onschatbare waarde. Als blijk van waardering ontvangen mantelzorgers een cadeaubon van € 35,- van de gemeente Moerdijk. Deze bon is te besteden bij verschillende lokale ondernemers.

De waardering gaat er dit jaar anders uitzien. De aanvraag kan worden gedaan vanaf de Dag van de Mantelzorg op 10 november 2022. De cadeaubonnen zijn in te wisselen bij de lokale ondernemers. Deze keer is de cadeaubon online te verzilveren via KoopLokaal.

 “Gemeente Moerdijk erkent het grote belang van mantelzorgers. Daarom bedanken we al onze mantelzorgers voor de inzet die zij dagelijks verrichten voor hun zorgvrager via een cadeaubon die online in te wisselen is bij onze lokale ondernemers via KoopLokaal. Hiermee stimuleren we ook het lokaal inkopen en maken we ook het verschil voor onze Moerdijkse ondernemers”, licht wethouder Pauline Joosten toe.

Wie komt in aanmerking?

Om voor de waardering in aanmerking te komen gelden de volgende regels. De mantelzorgwaardering is aan te vragen bij langdurige, intensieve en onbetaalde zorg en/of ondersteuning aan een naaste. De persoon voor wie gezorgd wordt moet wonen in de gemeente Moerdijk. En de zorg moet meer inhouden dan de gebruikelijke hulp. Ieder jaar moet opnieuw een aanvraag gedaan worden. Per zorgvrager kunnen maximaal vier mantelzorgers aangemeld worden voor het waarderingsmenu. De waardering zal vanaf maart 2023 uitgereikt worden.

Aanvragen

Vanaf 10 november 2022 tot en met 10 februari 2023 kunnen mantelzorgers de bon aanvragen. Hierover volgt meer informatie in de Moerdijkse Bode en in de nieuwsbrief van Mantelzorg Moerdijk. Mocht u hulp nodig hebben bij het aanvragen van de waardering, dan kunt u gebruik maken van hulp tijdens de inloopuren van OnS Moerdijk / Mantelzorg Moerdijk op:

  • Woensdag van 10:00-12:00 in de Fendertshof in Fijnaart
  • Donderdag van 13:00-16:00 in het gemeentenhuis in Zevenbergen

Ook voor hulp bij het verzilveren van de bon kun je bij Mantelzorg Moerdijk terecht. De locaties en tijden volgen later.

Als u ondernemer bent, kunt u een account en product aanmaken op de website van Koop Lokaal. Op deze manier kunnen mantelzorgers u vinden en hun waarderingsbon verzilveren bij uw onderneming. Voor meer informatie over het proces, kunt u kijken op de website van Ons Moerdijk of bellen naar 0168-331357 en vragen naar Celina Groothuizen.