Het Mauritshuis bestaat 400 jaar! Help jij mee om dit te vieren?

Geplaatst: 15-2-2023

Foto door Marcel Otterspeer

Het Mauritshuis in Willemstad bestaat dit jaar 400 jaar. Dat gaan we vieren! En daar kunnen we jouw hulp goed bij gebruiken! Het Mauritshuis werd in 1623 gebouwd in opdracht van Prins Maurits, zoon van Willem van Oranje. In de 400 jaar dat het Mauritshuis nu bestaat heeft het verschillende functies gehad. Als de muren van dit prachtige pand konden praten … wat een verhalen zouden zij kunnen vertellen.

Markant gebouw

Om te vieren dat dit markante gebouw al 400 jaar Willemstad siert is eind 2022 onder leiding van de gemeente Moerdijk een werkgroep gestart met als doel: verschillende activiteiten bedenken om het Mauritshuis in het zonnetje te zetten. Zo is bijvoorbeeld al het idee bedacht om concerten terug naar Willemstad te brengen, lezingen te geven, een expositie op te zetten en een boekje uit te brengen over het Mauritshuis. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer leuke activiteiten te bedenken.

Help jij ook mee?

Deze festiviteiten zijn vooral door en voor Willemstad. Vanuit de gemeente is er het initiatief gekomen om dit in samenwerking met organisatie, verenigen en bewoners te vieren. En ook jij kunt daarbij helpen. Ben je lid van een vereniging die iets wil organiseren, of wil je gewoon zelf een steentje bijdragen aan dit feestelijke jaar? Neem dan contact op met Leo Jegen via mauritshuis@moerdijk.nl en/of Liesbeth Mak via liesbeth@sittingimage.com . Zij kunnen partijen bij elkaar brengen en een coördinerende rol spelen, maar als je hiermee wilt helpen dan horen wij dat ook graag. Alle vrijwilligers & ideeën zijn welkom.