Expositie Water Landt van start in het Mauritshuis in Willemstad

Geplaatst: 2-2-2023

Foto door Joost van Rijckevorsel

Water Landt gaat over de strijd met het water, over het beschermen van alles wat voor ons van waarde is en over het meebewegen als het klimaat daartoe aanleiding geeft.

Op de herdenkingsdag van de Watersnoodramp van 1 februari 1953 opende wethouder Danny Dingemans de expositie Water Landt. Hij refereerde aan de verwoestingen door het wassende water en het leed dat daar op volgde. In de gemeente Moerdijk vielen vele slachtoffers en raakten veel gezinnen ontheemd. Hulp kwam snel op gang en bracht ons geschenkwoningen om de ontheemde inwoners te huisvesten. De ramp plaatste ons toen voor een immense opgave. Waar moet je beginnen? De expositie stelt nu dezelfde vraag: Wat kunnen we zelf doen, nu het klimaat verandert?

De expositie is een initiatief van Waterpoort. Joost van Rijckevorsel van Fort Producties is producent. De expositie reist door het Waterpoort gebied en zal steeds 6 weken op locatie te zien en te beleven zijn. Water Landt staat tot en met 15 maart in het Mauritshuis van Willemstad en is geopend van woensdag t/m vrijdag van 11-17 en zaterdag en zondag van 12-17 uur. U bent van harte welkom.

Wat is Waterpoort

Het Waterpoortgebied is een netwerkorganisatie van overheden, inwoners en bedrijfsleven rondom het Volkerak -Zoommeer, in de gemeenten Bergen op Zoom, Goeree-Overflakkee, Halderberge, Moerdijk, Steenbergen en Tholen. Er werken 34 partijen samen om het gebied verder te ontwikkelen. Hierbij ligt de focus op water, natuur en erfgoed.