IkPas: Zet je alcoholgebruik op pauze

Geplaatst: 5-1-2023

Nederland start het nieuwe jaar met IkPas. De succesvolle campagne waarmee afgelopen jaren deelnemers in de vastentijd hun alcoholgebruik op pauze zetten. De boodschap is: start 2023 met een 30-dagen campagne op 1 januari.

Gemeente Moerdijk ondersteunt de uitgangspunten van het Nationaal Preventieakkoord, dat gezond gedrag stimuleert. Gezondheid is hierin veel meer dan de afwezigheid van ziekte; het is de balans tussen verschillende levensgebieden waarbij veerkracht een belangrijke rol speelt. De nadruk ligt op veerkracht, eigen regie en het aanpassingsvermogen van de mens en niet op de beperkingen of ziekte. Via het Lokaal Preventieakkoord werken we in Moerdijk, samen met een groot aantal partners, aan de gezondheid van onze inwoners.

Ook in Moerdijk kunnen mensen de uitdaging aangaan en 30 dagen geen alcohol drinken. Tijdelijk je alcoholgebruik op pauze zetten zorgt ervoor dat je zicht houdt op de functie van alcohol in je leven en zorgt ervoor dat veel deelnemers zich ook op langere termijn beter voelen en minder alcohol drinken. Iedereen die mee wil doen, kan zich aanmelden via de website van IkPas.

Wat levert IkPas op?

De deelnemers van IkPas merken verschillende positieve effecten van het op pauze zetten van hun alcoholgebruik. Het bespaart geld, je krijgt een betere huid maar belangrijker is het positieve effect op hoe mensen zich voelen. Niet alleen tijdens de campagne: meer dan de helft van de deelnemers voelde zich ook na zes maanden lichamelijk én mentaal fitter. Uitgebreide informatie over alle resultaten kunt u vinden op de website van IkPas.