Eet gezond en bespaar geld

Geplaatst: 23-3-2023

Van 27 maart t/m 31 maart 2023 is de week van het geld. Een goed moment om onder andere aandacht te besteden aan goedkope en gezonde voeding. En met de huidige prijzen, wil iedereen wel wat geld besparen!

Gezonde voeding hoeft namelijk niet veel te kosten! Er zijn volop mogelijkheden om met een kleiner budget een lekkere én gezonde maaltijd op tafel te zetten.

Wist je bijvoorbeeld dat je geld kunt besparen door diepvries groenten en fruit te kopen? En dat dit net zo gezond is? Ook is het goedkoper om groenten en fruit uit het seizoen te kopen. Denk hierbij in de lente bijvoorbeeld aan lente-ui of prei.

Op de website van het Voedingscentrum staan tips over hoe je goedkoper maar toch gezond boodschappen kunt doen. Ook staan er op de website budgettips voor in de keuken. Voedselbank Moerdijk verspreidt de tips bij de voedselpakketten om hier aandacht voor te vragen. Daarnaast is er onder andere iedere laatste vrijdag van de maand bij Pluspunt Serena in Zevenbergen een eetactiviteit tegen een kleine bijdrage voor belangstellenden en bij Het Huis van de Wijk in Klundert is er wekelijks een eetmoment en een lunch op donderdag tegen een kleine bijdrage.