Gratis fitheidstest voor senioren, doet u mee?

Geplaatst: 20-3-2023

We zijn op zoek naar senioren (65+), die mee willen werken aan het sport stimuleringsproject. Dit initiatief is ontstaan vanuit het sportakkoord Moerdijk. We starten op 13 april met een gratis fitheidstest in de Niervaert in Klundert. Erkende fysiotherapeuten en onder andere wijkzusters voeren deze fitheidstest uit. Hierna volgt een introductie bij diverse verenigingen. U maakt zelf de keuze voor uw vervolg programma. Een jaar later wordt de fitheidstest op dezelfde manier nogmaals bij u afgenomen om te kijken of u fitter bent geworden. Tussendoor bieden we u diverse sportverenigingen aan waar u uw fitheid kunt testen. Dit kan zijn met een senioren gym, fitness of bijvoorbeeld walking voetbal. Wat het beste bij u past!

Inwoners uit Klundert, Noordhoek, Fijnaart, Heijningen, Willemstad en Helwijk hebben over dit initiatief een brief, vragenlijst met antwoord envelop ontvangen. Inwoners uit de overige woonplaatsen ontvangen op een later moment een uitnodiging met vragenlijst voor een andere datum. Dit om persoonlijke aandacht en begeleiding te kunnen waarborgen.

Waarom deelnemen?

Gezond en fit oud worden, dat willen we natuurlijk allemaal! We hebben helaas niet alles in de hand, maar er is een hoop dat we wel zelf kunnen doen! Een van deze dingen is voldoende bewegen. Wist u bijvoorbeeld dat iedere dag minimaal een half uur matig-intensief bewegen niet alleen goed is voor uw lichaam, maar ook voor uw brein en geheugen? En dat door bot- en spierversterkende oefeningen te doen u het ontstaan van botontkalking vertraagd en minder kans heeft op breuken?

Dit is slechts een handje vol redenen om voldoende te bewegen, en dan hebben we het nog niet eens over het belangrijkste gehad: bewegen brengt mensen samen en dat is dan weer goed voor de mentale gezondheid!

Meer weten?

Informeer bij buurtsportcoach sport en gezondheid bij Meer Moerdijk Rachelle Rikkers. Ze is bereikbaar via Rachelle.Rikkers@senw-moerdijk.nl en via de website van Meer Moerdijk.