Liesbeth is de 250.000ste passagier van Buurtbus-lijn 218

Geplaatst: 13-3-2023

Afgelopen vrijdagochtend mocht Liesbeth Wedage felicitaties en een bos bloemen in ontvangst nemen van wethouder Pauline Joosten. De gemeente Moerdijk, de vereniging Buurtbus Moerdijk en vervoersbedrijf Arriva stonden stil bij het feit dat Liesbeth de 250.000e reizigster is sinds de oprichting van buurtbuslijn 218 in 2005.

Liesbeth Wedage is een trouwe passagier van lijn 2018: "Drie á vier dagen per week reis ik voor mijn werk van Lage Zwaluwe naar Rotterdam. Dat doe ik al zo'n zes jaar en dat bevalt mij prima. En omdat ik deze reis al zo vaak heb gemaakt heb ik ook met veel van de chauffeurs inmiddels een goede band opgebouwd. Het zijn gezellige ritjes". 

Wethouder Joosten dankte ook alle vrijwilligers van de buurtbusvereniging: “Dankzij jullie, de vrijwilligers, blijven mensen uit Zevenbergschen Hoek en dorp Moerdijk via Zevenbergen aangesloten op het Brabantse en landelijke openbaar vervoer - netwerk. Jullie maken echt een verschil voor mensen als Liesbeth. En we weten allemaal dat het niet meevalt om voldoende vrijwilligers te vinden tegenwoordig om verenigingen en clubs overeind te houden, maar jullie flikken het toch maar mooi!”

Christ van den Diepstraten, voorzitter van Buurtbus Moerdijk, stond ook stil bij deze mijlpaal:
”We hebben best het één en ander zien veranderen sinds de oprichting van onze vereniging in 2005. De laatste jaren, en zeker sinds corona, zien we bijvoorbeeld dat veel jeugd is overgestapt op de elektrische fiets. Maar dat is lang niet voor iedereen een aantrekkelijk alternatief. Daarom denken we dat we nog steeds voorzien in een belangrijke behoefte. Dat blijkt wel uit het feit dat er al 250.000 ritten zijn gemaakt. En met reizigers zoals Liesbeth is dat heel gezellig in de bus en dankbaar vrijwilligerswerk om te doen.”

Uit handen van buurtbus coördinator Christian Villee van Arriva ontving Liesbeth een jaar-trajectkaart voor lijn 218. Namens de provincie Noord-Brabant - verantwoordelijk voor het openbaar vervoer in de provincie - mocht hij haar ook een Brabant-sjaal en een dopper overhandigen.