In gesprek met specialist Paul Hoogerhuis

Geplaatst: 16-5-2023

Specialist Paul Hoogerhuis werkt als projectleider voor StartToGrow. Vanuit dat werk, is hij verbonden aan De6voorOndernemers. Hij vertelt enthousiast over de ondersteuning die hij, als businesscoach biedt aan startende en groeiende ondernemers.

Kunt u iets vertellen over uw functie binnen StartToGrow?

Ik werk als projectleider voor StartToGrow en verantwoordelijk met het team voor de uitvoering van de activiteiten van de stichting. Wij bieden daarin coaching, inhoudelijke programma’s en inspiratie-events bij ondernemers. Tevens ben ik als businesscoach voor ondernemers actief. Kernwoorden die bij mij passen zijn: energiek, praktisch, duidelijk, resultaatgericht. Ondernemingen zien groeien, daar word ik enthousiast van!

Welke ondernemers kunnen bij u / StartToGrow terecht?

StartToGrow biedt startende en groeiende ondernemers uit West-Brabant ondersteuning in de vorm van coaching en programma’s. Zo’n 14 jaar geleden zijn we begonnen omdat we veel ondernemers zagen die binnen een jaar alweer stopten met hun onderneming. Zonde! Daar wilden wij verandering in brengen. Als er vanaf de start goede begeleiding beschikbaar is voor een ondernemer, dan kan dat echt het verschil maken.

Wat maakt jullie aanpak uniek?

Iedereen die bij StartToGrow werkt heeft ervaring in het ondernemerschap. Zelf ben ik ook ondernemer en heb ik naast mijn werkzaamheden voor StartToGrow een eigen bedrijf. Heel fijn, want het maakt dat we de uitdagingen die andere ondernemers tegenkomen goed snappen. En voor een ondernemer is het ook laagdrempeliger om naar een andere ondernemer te stappen voor advies.

Wat zou u een startende ondernemer willen meegeven?

Start met een sterke fundering en doe iets waar u zelf van enthousiast wordt! Een gefundeerde start kunt u maken door een goede voorbereiding. Stel uzelf vragen als: welke waarde voeg ik toe? Wat heb ik nodig om een bedrijf op te zetten? Hoe kan ik er geld mee verdienen? Maak dus een businessplan. Een passie is leuk, maar een onderneming starten is echt iets anders dan het uitvoeren van een hobby. Want zodra u de hypotheek niet meer kan betalen is de lol er snel vanaf. Sommige starters romantiseren het ondernemerschap. Het is daarom belangrijk om reëel te blijven. Daar helpen wij als StartToGrow bij.

Contact opnemen met Paul?

Zijn gegevens vindt u bij de specialisten op de website De6voorOndernemers.

Startende ondernemer? Zet 25 mei in uw agenda!

Op 25 mei 2023 organiseert StartToGrow in Roosendaal de Startersdag West-Brabant, speciaal voor beginnende ondernemers. U kunt u hier oriënteren, uw ideeën delen, uw plannen toetsen en adviezen ontvangen van ervaren ondernemers. Ga netwerken, bezoek de Startersmarkt en laat u inspireren tijdens de seminars en workshops. Het kost u niks dan tijd. Kijk voor meer informatie op de website van Start to Grow.