Een Nieuwe Woonwijk in Langeweg

Geplaatst: 1-11-2023

Binnenkort start er een nieuw woningbouwproject in Langeweg, gelegen tussen de Wethouder Trompersstraat en de N285. Het project, gepland op het voormalige hondenlosloopterrein, brengt 15 nieuwe woningen naar de buurt. Naar verwachting kunnen de eerste bewoners begin 2025 hun intrek nemen in hun nieuwe huis.

Voor iedereen een thuis

Het woningbouwproject aan de Wethouder Trompersstraat is ontworpen met het oog op de behoeften van de inwoners van Langeweg. Van de 15 woningen zijn er 10 bestemd voor sociale huur. Die woningen worden gerealiseerd door woningcorporatie Woonkwartier. Deze huizen zijn ontworpen om levensloopbestendig te zijn, met toegang op de begane grond. De overige vijf woningen zijn koopwoningen, waaronder twee twee-onder-een-kapwoningen en één vrijstaande woning.

Samen ontworpen, samen besloten

Het opstellen van de criteria voor de koopwoningen is tot stand gekomen dankzij de betrokkenheid van de inwoners. In een participatietraject werden verschillende ontwerpen voorgelegd en besproken tijdens een inwonersavond. Uiteindelijk is er gezamenlijk gekozen voor een ontwerp met groene daken en een duurzame uitstraling.

Bouwplannen en de verkoop

De grondverkoop verliep via een openbare biedprocedure. De ontwikkeling van de koopwoningen wordt uitgevoerd door TIMEK, een ontwikkelaar uit de regio. De bouw staat gepland om te beginnen in het derde kwartaal van 2024, met de verkoop van de woningen begin 2024.

Werkzaamheden en planning

De bouw van de sociale huurwoningen en de koopwoningen start zoveel mogelijk gelijktijdig. Hierdoor wordt de straat tijdelijk afgesloten voor verkeer. Als alles volgens planning verloopt, is de oplevering van de woningen in het eerste kwartaal van 2025. In de tussentijd zaait de gemeente de percelen in met een bloemenmengsel, zodat de omgeving er tijdens de ontwikkeling mooi bij ligt. Het hondenlosloopterrein is verplaatst naar de Kloosterlaan.