Kranslegging tijdens Operation Pheasant

Geplaatst: 18-10-2023

Op 26 oktober vindt in Standdaarbuiten een evenement plaats als onderdeel van Operation Pheasant, een 9-daags evenement ter nagedachtenis aan de bevrijding van onze regio in 1944 door de Amerikaanse 104e Infanteriedivisie (de Timberwolves). De organisatie is in handen van de internationale groep 2nd Armored in Europe, ondersteund door de Nederlandse re-enactment vereniging MARS. Namens de gemeente Moerdijk is burgemeester Aart-Jan Moerkerke aanwezig en legt hij een krans bij het Timberwolfmonument.

Op donderdag 26 oktober om 10.30 uur wordt in Standdaarbuiten, ter hoogte van de Barlaaksedijk, de oversteek van de Mark nagespeeld. Aansluitend verplaatst de colonne zich naar de Timberwolfstraat, waar de historische WWII-voertuigen van 12.00 tot 15.00 uur worden opgesteld.
Om 13.00 uur is er een herdenkingsceremonie bij het Timberwolfmonument aan de Standaert, in samenwerking met het lokale herdenkingscomité en basisschool Aventurijn in Standdaarbuiten. Burgemeester Moerkerke, andere hoogwaardigheidsbekleders en vertegenwoordigers van de Stichting Timberwolves, Veteranen Moerdijk en de organisatie Operation Peasant leggen een krans ter nagedachtenis aan de slachtoffers.