Ontwerp uw eigen ommetje voor de IVN routes app

Geplaatst: 13-9-2023

Houdt u ook zo van wandelen en bent u altijd op zoek naar leuke routes in de buurt? Ga dan nu de uitdaging aan en ontwerp samen met IVN Natuureducatie nieuwe wandelroutes in het Waterpoortgebied. Kom naar de gratis inloopavond met een workshop storytelling op maandag 25 september op Fort Sabina en neem uw wandelmaatjes mee. Want iedereen is welkom!

Steeds meer mensen houden van wandelen. Sommigen doen alleen lange-afstandswandelingen, maar de meeste mensen lopen het liefst een rondje in de buurt. En waarom niet, want tijdens zo’n ommetje valt al genoeg te beleven. IVN en Waterpoort zijn benieuwd naar die wandelingen én naar de belevenissen in de omgeving. Want misschien bent u opgegroeid op die oude boerderij? Kreeg u bij die ene boom uw eerste kus en krasten jullie dat hartje in de stam? Of kent u het beste plekje om in de herfst tamme kastanjes te rapen? IVN stippelt 6 nieuwe ommetjes met verhalen uit langs deze persoonlijke locaties. Die zijn begin 2024 voor iedereen te vinden in de officiële IVN routes app.

Prijsvraag

Vindt u het leuk om mee te werken aan de ontwikkeling van nieuwe wandelroutes bij u in de buurt? Maak dan een foto van uw favoriete plekje in de gemeente Moerdijk, Tholen, Goeree-Overflakkee, Bergen op Zoom, Steenbergen of  Halderberge. Stuur die in via de website van Waterpoort Werkt en vertel waarom dit plekje dierbaar is. Alle inzenders ontvangen een uitnodiging voor de workshop van IVN en Waterpoort op maandagavond 25 september om 19.30 uur op Fort Sabina, Fortweg 1 in Heijningen. De mooiste inzending wint die avond een vaartocht met Medusa Maritiem ter waarde van €75. De tweede prijs is een Thools streekproductenpakket ter waarde van €50.

Workshop storytelling

Tijdens de workshop worden zes nieuwe ommetjes in het Waterpoortgebied gemaakt aan de hand van de ingezonden foto’s en verhalen. Een professionele storyteller geeft tips hoe een verhaal boeiender en sterker gemaakt kan worden. Deze workshop is ook heel interessant voor mensen die hun levensverhaal willen opschrijven. Daarom is iedereen die avond welkom op Fort Sabina, ook als u niet mee doet aan de prijsvraag. Wandel gewoon even binnen!

Kijk voor meer informatie in de flyer ommetjesproject (PDF).