Top 20 meest bijzondere monumenten in zicht! Denkt u met ons mee?

Geplaatst: 20-9-2023

Moerdijk kent vele monumenten en is trots op deze bijzondere plekken. Als de muren van al deze monumenten toch konden praten, wat een verhalen zouden zij kunnen vertellen! Elk dorp of stadje kent zijn eigen parels, de één meer verscholen dan de ander. En juist daarnaar zijn wij op zoek! U kunt uw suggestie doorgeven via visit@moerdijk.nl vóór 7 oktober 2023.

Ken u zo’n verborgen parel? Laat het ons weten! De komende maanden werken we aan een top 20 van mooiste, meest bijzondere, leuke of interessante monumenten in de gemeente Moerdijk. Deze worden allemaal voorzien van een ANWB Monumentenbord. Daarop vertellen we kort het verhaal van deze plaats én linken we door naar de verhalen erachter. Dat laatste doen we via een QR-code.

Welke monumenten doen mee?

We maken geen onderscheid tussen rijksmonumenten en gemeentelijke monumenten

Aan de hand van criteria, zoals openbare toegankelijkheid, het verhaal, de ligging aan bijvoorbeeld een fietsroute of een plaats waarin nog weinig bekend info op straat te vinden is.

De ANWB Monumentenborden worden geplaatst met een toeristische insteek. Dat betekent dat ze bijdragen aan het verhaal dat we op diverse locaties willen vertellen. Daarbij focussen we niet alleen op de meest voor de hand liggende plaatsen, zoals in Willemstad. We proberen de top 20 zoveel mogelijk over alle plaatsen in gemeente Moerdijk te verspreiden.

Heeft u suggesties?

Kent u een monument met een verhaal dat zeker de moeite waard is om te vertellen? Dan zien we ook uw suggestie graag tegemoet! U kunt het monument waarvan u denkt dat dit thuishoort in deze top 20 aan ons doorgeven per mail via visit@moerdijk.nl.

Het is handig als u hierbij ook kort vermeldt waarom juist dit monument een bordje verdient. Ook horen we graag of u zelf nog wilt meedenken in de invulling hiervan. Het insturen van suggesties kan tot en met vrijdag 6 oktober 2023. In de weken erna werken we de top 20 verder uit, samen met de invulling van de bordjes.

Toeristisch initiatief

Het plaatsen van twintig ANWB Monumentenborden is een initiatief dat ontstond naar aanleiding van één van de gegeven pitches door toeristisch-recreatieve ondernemers en belanghebbenden uit de gemeente Moerdijk. Zij komen meerdere keren per jaar samen tijdens bijeenkomsten waar ze onder andere het beschikbare budget voor initiatieven samen verdelen en zelf ideeën kunnen aandragen.