Vestingstedendagen Willemstad 5 en 6 oktober 2019

Geplaatst: 2-7-2019

Nieuwsbericht afbeelding

Bunkers vol muziek, historische markten, eeuwenoude legers en expedities door de wallen. Op zaterdag 5 en zondag 6 oktober is het zo ver, de Vestingstedendagen Willemstad! Tijdens dit evenement wordt de vestingstad omgetoverd in een decor vol bruisende verhalen, spannende veldtochten, eeuwenoude ambachten, historische markten, diverse poppodia en nog veel meer.

Een jaarlijks evenement, telkens in een andere vestingstad. Dit jaar vormt Willemstad het decor van een unieke editie Vestingstedendagen! Treed op 5 en 6 oktober in de voetsporen van belangrijke vorsten en veroveraars, waan jezelf op een woelig strijdtoneel als vriend of vijand en beleef zelf de geschiedenis van Willemstad en haar historische verdedigingswerken.

Historische centrum

Oud-Hollandse straatjes, de pittoreske haven en statige monumenten, omringd door bastions en vestingwallen. Tijdens het dagprogramma op zaterdag 5 en zondag 6 oktober vormen zij samen de locatie voor kampementen, demonstraties, het geuzenschip ‘de Prince Admireal’ en historische markttaferelen met gilden uit andere vestingsteden.

Tussen het vertier en vermaak door kun je genieten van hapjes en drankjes bij de diverse horecalocaties en marktkramen.

Op expeditie

Zowel zaterdag als zondag kun je mee op expeditie door de Willemstadse vestingwallen. Deze interactieve routes vertellen het verhaal van de Stelling van Willemstad met behulp van moderne technieken in combinatie met live performances. De Canonkamer in het Mauritshuis vormt telkens het start- en eindpunt van de expedities.

PopMonument Willemstad

Verrassende acts op iconische erfgoedlocaties. Zaterdagavond 5 oktober verbindt PopMonument Willemstad muziek met de eeuwenoude historie van de vestingstad. Verspreid over meerdere locaties vinden vele optredens plaats. Van bands tot singer-songwriters, van grote locaties tot kleine podia in intieme setting. Meer informatie over dit muzikale evenement volgt.

Meer informatie?

De organisatie van de Vestingstedendagen Willemstad ligt in handen van gemeente Moerdijk, VVV Moerdijk en Stichting PopMonument uit Bergen op Zoom. Heb je vragen of ben je op zoek naar meer informatie over de Vestingstedendagen Willemstad? Mail dan naar vsdwillemstad@moerdijk.nl