Moerdijkse computers gaan naar scholen en kinderen

Geplaatst: 3-7-2020

De gemeente Moerdijk geeft ruim 300 pc’s, 500 monitoren en toebehoren zoals kabels en muizen aan de stichting Leergeld Noord-West Brabant. Het gaat om materialen die worden vervangen door nieuwe exemplaren. Stichting Leergeld zorgt ervoor dat ze terechtkomen bij basisscholen in de regio en bij kinderen waarvan de ouders een computer niet kunnen betalen. 

De pc’s en materialen worden vervangen omdat ze zijn afgeschreven: ze zijn inmiddels acht jaar oud. Normaal gesproken geldt een afschrijvingsperiode van ongeveer vijf jaar. “Maar het zou jammer zijn om ze zomaar weg te gooien, want ze zijn nog prima bruikbaar voor basiswerkzaamheden”, legt wethouder Jack van Dorst uit. “Daarom hebben we gekeken wat de mogelijkheden zijn. Ik heb begrepen dat een paar basisscholen in de regio staan te springen om pc’s. Ik hoop dat we ze hiermee kunnen helpen.”

Annelieze Heijliger vicevoorzitter en Ton Vermeulen vrijwilliger van stichting Leergeld Noord-West Brabant kunnen dit beamen: “Door de coronacrisis komen meer gezinnen in de financiële problemen. Wij kunnen ze ondersteunen door onder andere het verstrekken van een computer, maar ook het betalen van schoolkosten e.d. Daarnaast wordt door de scholen veel meer digitaal onderwijs gegeven, waardoor de vraag naar computers toeneemt.

Speciaal voor kinderen die gebruik kunnen maken van Stichting Leergeld is er ook het schoolstartpakket. Dit is voor kinderen die van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs gaan. Het pakket bestaat uit schoolspullen, een agenda, een tas en een fiets. Aanvragen hiervoor kunt u indienen via de website van stichting Leergeld.

Eerder dit jaar gaf Shell Moerdijk ook een donatie aan de stichting Leergeld. Met dat geld kon de stichting een aantal gezinnen in de gemeente Moerdijk helpen om tijdens deze coronacrisis digitaal thuisonderwijs te blijven volgen. 

Op de foto van links naar rechts: Ton Vermeulen, Jack van Dorst en Annelieze Heijliger.