29 juli vanaf 12.00 uur en 30 juli: geen aanvragen paspoort en identiteitskaart mogelijk

Geplaatst: 17-7-2021

Op 2 augustus 2021 wordt het nieuwe model van de Nederlandse identiteitskaart geïntroduceerd. Deze nieuw vormgegeven kaart bevat onder andere een EU-vlag met de letters NL, twee vingerafdrukken van de houder en het BSN in een QR-code op de achterzijde van de kaart. Hiermee voldoet de identiteitskaart aan de eisen van de Europese verordening en aan de toezeggingen aan de Tweede Kamer.

Voor de overgang naar het nieuwe model van de identiteitskaart wordt de productie van zowel identiteitskaarten als paspoorten tijdelijk stil gelegd. Dit gebeurt niet alleen in Moerdijk, maar in alle gemeenten in Nederland. De systemen mogen dan even niet worden gebruikt. Het voorbereiden en updaten van de systemen vindt plaats op 29 juli vanaf 12.00 uur tot 2 augustus.

Wat betekent dit voor u?

Op donderdag 29 juli, vanaf 12.00 uur en op vrijdag 30 juli kunt u geen afspraak maken voor het aanvragen van een identiteitskaart of paspoort. We hebben de afsprakenagenda dan geblokkeerd.

Afspraak maken ander product?

Het is helaas niet mogelijk de afsprakenagenda alleen te blokkeren voor het maken van een afspraak voor een reisdocument. De blokkade is dan tijdelijk ingesteld voor alle afspraken. Wilt u een afspraak maken voor een ander product? Bel dan naar de collega’s ons Klanten Contact Centrum. Zij kunnen de afspraak voor u maken. Ze zijn te bereiken via telefoonnummer 14 0168.

Spoedaanvraag reisdocument?

Heeft u met spoed een reisdocument nodig, dan kunt u contact opnemen met de Koninklijke Marechaussee voor het aanvragen van een nooddocument. De Koninklijke Marechaussee geeft nooddocumenten alleen onder strikte voorwaarden af. Meer informatie hierover vindt u op Rijksoverheid.nl.