Verbetering fietspad Klundert volgende week van start

Geplaatst: 14-7-2021

Aannemer BAM Infra start maandag 19 juli met de vernieuwing en verbreding van het fietspad tussen Klundert en Zevenbergen. De aannemer werkt in de bouwvak, zodat het fietspad aan het eind van de zomervakantie gereed is.

Het fietspad langs de Zevenbergseweg tussen Klundert en Zevenbergen is hoognodig aan vervanging toe. Wethouder Jack van Dorst: “Dit is een belangrijke route: voor recreatieve fietsers en mensen die voor een boodschap gaan, maar zeker ook voor scholieren. Daarom wachten we niet op de aanleg van de Randweg Klundert. We pakken dit fietspad deze zomervakantie aan, zodat de jeugd en alle andere gebruikers van deze route straks weer veilig de weg op kunnen.”

Breder en twee richtingen

De nieuwe fietsverbinding komt aan de noordzijde van de Zevenbergseweg. Met een breedte van 3,5 meter is het een prettig ruim fietspad. Het wordt tweezijdig bereden: de baan richting Zevenbergen en die richting Klundert liggen naast elkaar. Het huidige fietspad aan de zuidzijde van de Zevenbergseweg vervalt. 

Fietsroute blijft intact

Omdat de Zevenbergseweg een belangrijke route is voor fietsers, wordt de fietsverbinding tijdens de werkzaamheden intact gehouden. Fietsers moeten rekening houden met tijdelijke versmallingen en andere hinder, maar ze hoeven niet om te rijden. Nabij de bebouwde kom van Klundert komen tijdelijke verkeerslichten die het fiets- en autoverkeer regelen. Voor auto’s gaat de weg in augustus naar verwachting twee weken dicht: er wordt dan een omleiding aangegeven. De bus blijft wel dezelfde route rijden.

Goed voorbereid

Bij het ontwerp van het fietspad is rekening gehouden met de toekomstige Randweg Klundert. Op die manier wordt voorkomen dat het fietspad weer aangepast moet worden als in een later stadium de randweg wordt aangelegd.

Kijk voor meer informatie over dit project op moerdijk.nl/fietspad-klundert.