Zo doen we dat, in Moerdijk

Geplaatst: 7-7-2021

Met zijn allen zorgen we ervoor dat Moerdijk een fijne gemeente blijft om in te wonen en te leven. Dat is het doel van de campagne ‘Zo doen we dat’ die deze week start. Met deze campagne vraagt de gemeente iedereen om een steentje bij te dragen aan een schone buurt en fijne omgeving.

Van Langeweg tot Heijningen en van Fijnaart tot Zevenbergschen Hoek: in de gemeente Moerdijk is het fijn thuiskomen. Gezellig en gemoedelijk. Mensen groeten elkaar op straat, maken een praatje. En als het nodig is, steken we samen de handen uit de mouwen. 

Kleine moeite, groot plezier

Is het niet de taak van de gemeente om alles netjes te houden? Wethouder Jack van Dorst: “Ja en nee. De gemeente heeft zeker verantwoordelijkheden en als inwoner mag je verwachten dat de gemeente die taken zo goed mogelijk uitvoert. Maar we kunnen niet overal tegelijk zijn. En als inwoner heb je ook je verantwoordelijkheden. Je kunt veel doen om je buurt prettig te houden. Raap een keer zwerfafval uit het plantsoen. Ruim de poep op van je hond – en spreek de buurman die dat niet doet. Help je buren met onkruid wieden. Kleine moeite, maar een groot plezier voor jezelf en je buurtgenoten.”

Lokale gezichten

Ambassadeurs uit alle dorpen en steden van Moerdijk lenen hun gezicht aan de campagne. In de komende weken wordt ‘Zo doen we dat’ en de bijbehorende website www.zodoenwedat.nl geïntroduceerd in de hele gemeente. In de maanden die volgen, ligt de focus steeds een tijdje op een specifiek onderwerp, zoals zwerfafval rapen, afval scheiden of je straat schoonhouden.

Zodoenwedat.nl