Feestelijke opening poortgebouw Fort Sabina

Geplaatst: 18-7-2022

Foto door Gert van der Ros

Afgelopen zaterdag was de officiële opening van het poortgebouw van Fort Sabina. In het poortgebouw is een ontvangstruimte, multimediale ruimte dat de geschiedenis van het Fort vertelt en een natuurlaboratorium voor kinderen te vinden. Burgemeester Aart-Jan Moerkerke mocht het poortgebouw feestelijk openen.

Na een welkom vanuit het bestuur van de stichting gaven Reginald van Overveld (Fort Sabina) en Joost van Rijckevorsel (Fort Producties) een korte toelichting over de ontwikkelingen. Vervolgens werd het poortgebouw feestelijk geopend door burgemeester Aart-Jan Moerkerke.

Aan dit project heeft een team van vrijwilligers veel tijd besteed. Het was een groot en uitdagend project en het kent een bijzonder eindresultaat. Een resultaat dat zonder de grote inzet van vrijwilligers en bijdragen die we mochten ontvangen van de diverse fondsen, zoals: het Prins Bernard Cultuur Fonds, Het Havenbedrijf Moerdijk, VSB fonds, Mastboom-Brosens Stichting en IVN niet haalbaar was geweest. Daarnaast hebben zowel de Gemeente Moerdijk en Provincie Noord-Brabant samen met Fort Sabina de verbouwing van het poortgebouw bekostigd, dit is een initiatief dat mede door Waterpoort tot realisatie is gekomen en heeft Staatsbosbeheer medewerking verleend aan het ontwikkelplan op het Fort.