Foutparkeren vrachtverkeer centrum Klundert aangepakt

Geplaatst: 20-7-2022

In en rond de Hoogstraat en de Brugstraat in Klundert plaatst de gemeente Moerdijk eind juli paaltjes en betonblokken op de stoepen. Die verhinderen dat vrachtwagens en bestelbussen daar parkeren. Ook onderzoekt de gemeente in de komende tijd hoeveel en welk vrachtverkeer door het centrum rijdt.

Klundertenaren hebben al langere tijd last van vrachtverkeer dat door het centrum van de stad rijdt. Vrachtwagens en bestelbussen parkeren ook op de voetpaden op en rond de bruggen. Dat is niet de bedoeling: het is niet goed voor de bruggen en de parkeerders blokkeren de stoep, waardoor voetgangers en mensen met een scootmobiel er niet meer langs kunnen. Klundertenaren hebben al langere tijd last van vrachtverkeer dat door het centrum van de stad rijdt. Vrachtwagens en bestelbussen parkeren ook op de voetpaden op en rond de bruggen. Dat is niet de bedoeling: het is niet goed voor de bruggen en de parkeerders blokkeren de stoep, waardoor voetgangers en mensen met een scootmobiel er niet meer langs kunnen. 

Palen 

Om onder meer foutparkerende vrachtwagens en bestelbussen tegen te gaan, plaatst de gemeente op de stoepen nabij de Hoogstraat- en Brugstraatbrug paaltjes. Dit gebeurde eerder al met succes bij de Blauwe Sluisdijk-brug. 

Verkeersonderzoek

Om inzichtelijk te krijgen hoeveel en welk type vrachtverkeer er door Klundert rijdt, worden er in augustus op vijf wegen camera’s opgehangen die dit meten. Het gaat om locaties aan de Molenvliet, Langeweg, Blauwe Sluisdijk, Zevenbergseweg en Stoofdijk. De camera’s blijven drie dagen hangen. 
De resultaten van dit onderzoek zijn naar verwachting in het najaar bekend. Op basis daarvan bepalen we of er aanpassingen nodig zijn in het openbaar gebied. Daarbij kijken we naar maatregelen die het doorgaand verkeer verminderen, zonder dat ze de bereikbaar van het centrum van Klundert en de winkels verstoren.