Gratis shuttlebus tijdens de zomerperiode tussen Mauritshuis en fort Sabina

Geplaatst: 5-7-2022

Vanaf komende zaterdag 9 juli tot en met zondag 4 september rijdt er elke week van woensdag tot en met zondag een gratis shuttlebus op en neer tussen het Bezoekerscentrum Het Mauritshuis in Willemstad, het Havenhoofd in Willemstad, de Volkeraksluizen en fort Sabina. De pendeldienst wordt verzorgd door Vos Taxi en Touringcars.

“Ik ben blij met deze ontwikkeling. Als gemeente hadden we al langer de wens om de vesting Willemstad met de forten te verbinden om zo meer bezoekers te verspreiden over het gebied en de beleving van de hele Stelling van Willemstad te stimuleren”, licht wethouder Danny Dingemans toe. Danny: “Dus reis vooral mee met deze gratis bus en laat je verrassen. Ga op ontdekkingstocht in het vernieuwde Mauritshuis met onder andere de Canonkamer, het centrum van Willemstad, het uitkijkpunt bij de Volkeraksluizen en bij het prachtige fort Sabina waar deze zomer weer leuke activiteiten worden georganiseerd voor jong en oud.”

Fort de Hel is tijdelijk gesloten en daarom niet opgenomen in deze dienstregeling.

Aan het einde van de zomervakantie gaan we gezamenlijk evalueren of het wenselijk is de pendeldienst ook in de weekenden in september te laten rijden. Dit hangt vooral af van het succes tijdens de zomervakantie.

Dienstregeling

  • Halte Mauritshuis: van 11.00 uur tot 16.00 uur, rijdt er ieder half uur een shuttlebus. 
  • Halte Centrum: van 11.05 uur tot 16.35 rijdt er ieder half uur een shuttlebus. 
  • Halte Volkeraksluizen: van 11.15 uur tot 16.25 uur, rijdt er ieder half uur een shuttlebus.
  • Halte Fort Sabina: van 11.20 uur tot 16.20 uur, rijdt er ieder half uur een shuttlebus.